Pimeän varjo (Ajan Pyörä, #7)
Keskiarvo 3.78
3.78 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (230)
Kirjahyllytilastot

Pimeän varjo

Robert Jordan
Julkaistu: 1999 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Shadow Rising
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 51 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomennos sisältää alkuteoksen luvut 1–21. Suomentanut Marja Sinkkonen. Kartta: Thomas Canty. Päällys: Ciruelo Cabral.

1. painos: Karisto, 1999. Sidottu.
2. painos: Karisto, 2002. Nidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2014 (koko sarja).

Ajan Pyörä pyörii vääjäämättä, ja aikakaudet seuraavat toisiaan. Vain myyttiset sankarit ovat ikuisia.

Tearin Kallion linnoitus on sortunut, ja legendaarinen kristallimiekka Callandor on Rand al'Thorin hallussa. Yksi vanhoista ennustuksista on käynyt toteen, mutta se on vasta alkua Randille, lammaspaimenelle, joka nyt tietää olevansa uudestisyntynyt Lohikäärme. Hän lähtee oman kansansa pariin etsimään totuutta itsestään ja kamppailee oppiakseen hallitsemaan uusia voimiaan.

Samaan aikaan ovat Pimeän valtiaan vankilan sinetit heikkenemässä, ja edessä on vääjäämättä sota kahden mahtavan voiman välillä. Onko Rand al'Thor valmis kohtaamaan vihollisensa?

muokattu 26.04.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Zarazethin avaimetMifongin lunastama (Mifonki-sarja, #6)Käärmeiden kaupunkiVuorileijonan varjoViimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1)

Kirja-arvioita (1)

Aile avatar
Kirjoittanut
3.0
(Arvostelen sarjan seitsemän ensimmäisen osan perusteella) Ajan Pyörän maailmaan on helppo päästä sisään, ja juoni kaikesta hitaudestaan huolimatta tempaisee mukaansa nopeasti. Alun liika Tolkienmaisuuskaan ei ainakaan minua häirinnyt. Myöhemmin Ajan Pyörä kuitenkin hukkaa kaikki mahdollisuutensa ja samalla kompastuu tuskallisen hitaasti etenevään juoneensa. Päähenkilön kohtalo ja rakkaushuolet eivät oikein jaksa innostaa, kun taas niihin muutamaan oikeasti ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 61 vierailijaa
sulavsalim, Jukuke
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563