Varkaiden maailma (Varkaiden maailma, #1)
Keskiarvo 3.39
3.39 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Varkaiden maailma

Robert Asprin
Julkaistu: 1992 (TK-kustannus)
Alkuperäinen nimi: Thieves' World
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, antologia

Toimittanut Robert Asprin. Alkuteos ilmestynyt 1979. Suomentanut Leena Peltonen. Kuvittanut Petri Hiltunen. FBH-sarja. Nidottu.

World Fantasy -palkintoehdokas 1980.

Sisällys:

  • John Brunner: Kuolemantuomitut (Sentences of Death)
  • Lynn Abbey: Kaaoksen kasvot (The Face of Chaos)
  • Poul Anderson: Lentävien veitsien portti (The Gate of the Flying Knives)
  • Andrew Offutt: Varjosynty (Shadowspawn)
  • Robert Asprin: Kaupankäynnin hinta (The Price of Doing Business)
  • Joe Haldeman: Veriveljet (Blood Brothers)
  • Christine DeWees: Myrtis (Myrtis)
  • Marion Zimmer Bradley: Sinisen tähden salaisuus (The Secret of the Blue Star)

TERVETULOA TURVAPAIKKAAN...

...turvapaikkaan rikollisille, seikkailijoille, juonittelijoille ja onnensotureille maailmassa jossa vallitsevat sodan ja magian pelisäännöt. Kaupunkiin, jota kansoittavat tämän päivän miekan ja magian mestareiden synnyttämät sankarit ja (useimmiten) antisankarit...

He ovat luoneet Turvapaikan ja kansoittaneet sen ihmeillä: Yksipeukalo (Ruokottoman Yksisarvisen kiero baarimikko); Enas Yorl, velho ja muodonmuuttaja vastoin tahtoaan (hän hävisi kaksintaistelun toisen velhon kanssa); Jubal, entinen gladiaattori ja orja joka on nyt yhteiskunnan tukipylväs (hän rikastui myymällä orjia); Lythande Tähtiotsainen (hänen magiansa on kyseenalaista, hänen miekkailutaitonsa ei); Trubaduuri Cappen Varra (Turvapaikan ainut rehellinen mies). Nämä ovat vain joitakin niistä unohtumattomista näyttelijöistä teatterissa, jossa murhat, perversiot ja salajuonet – aina maustettuna ripauksella magiaa – ovat päivän ruokalistalla.

muokattu 06.07.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Väristyksiä haudan takaa (Harper Connelly, #3)Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3)Rakas vampyyriniPimeyden suudelma (Manalan valtiaat, #2)Saalistaja (Kissojen kesken, #2)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.5
Novellit sijoittuvat Turvapaikka nimiseen kaupunkiin, joka on varkaiden, huorien, velhojen, ennustajaeukkojen, kerjäläisten, miekkamiesten, murhaajien ym. hylkiöiden asuttama. Kirja koostuu eri kirjoittajien novelleista. Novelleissa on eri päähenkilöt, mutta sivurooleissa on päähenkilöitä muista novelleista, mikä tuo mielenkiintoa lukemiseen. Tarinoissa käsitellään kostoa, petturuutta, rahan ja vallanhimoa, noituuden avulla tapahtuvaa manipulointia ym. mitä kurjassa ... (lisää)
Paikalla 29 vierailijaa
Uusin jäsen: Sari Pentti
Jäseniä yhteensä: 9568