Polte (Tukahdutetut #1) - Helmi Tolonen 7.54   11

Trilogian ensimmäinen osa keskittyy Itävaltaan Wieniin, Schwarzin linnaan, joka on traagisesta historiastaan huolimatta nykykäytössä sisäoppilaitoksena. Suomalaiset kolmannen vuoden lukio-opiskelijat saapuvat tänne opintoretkelle. Yksi heistä on Vanessa, joka painii hajanaisen minäkuvan ja ulkopuolisuuden tunteen kanssa.

Samaan aikaan itävaltalainen Thomas kamppailee tukahduttaakseen häneen kiinnittyneen myrkytetyn sielun tahdon, joka pyrkii häivyttämään hänen ihmisyytensä. Vanessan tavatessaan Thomas pääsee paremmin kosketuksiin inhimilliseen puoleensa, mutta onko hänen sisällään kytevä yliluonnollinen pahuus liian voimakas piilossa pidettäväksi?

Kun koulun kulissit alkavat rakoilla ja Vanessalle paljastuu asioiden todellinen puoli, paluuta entiseen ei ole. Hän ja Thomas joutuvat tekemään paineen alla äärimmäisen vaikeita valintoja ollessaan kirottujen sielujen, juonitteluiden ja vastarintaa hautovien vaiettujen nuorten tähtäimessä. Erilaisista taustoistaan huolimatta he ymmärtävät kohtaloidensa kietoutuneen yhteen, ja yrittävät toimia yhdessä saman lopputuloksen saavuttamiseksi: löytääkseen toivoa toivottomassa paikassa ja pelastaakseen sen, mitä on vielä pelastettavissa.

Tukahdutetut 1, Polte tarjoaa nuorille aikuisille suunnattua paranormaalia romantiikkaa, joka myös käsittelee erilaisten nuorten näkökulmista tukahdutettuna olemista. Luvassa on yllättäviä ja voimakkaita tunteita herättäviä käänteitä, jotka saavat lukijan janoamaan vastauksia ja ennen kaikkea kysymään: kuka on todellinen vihollinen?

Keskeisiä teemoja ovat muun muassa minäkuvan rakentuminen ja siihen vaikuttavat tekijät, vaikenemiskulttuuri, hyvän ja pahan veteen piirretty viiva ja toivo, joka pitää joskus luoda itse.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 24, 2021 (BoD)
Tietoja muokattu elokuu 10, 2022

Tukahdutetut

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Trilogia.

Polte (Tukahdutetut #1) 7.54   11
Ikiliekki (Tukahdutetut #2) 7.38   8
Sydäntuli (Tukahdutetut #3) 7.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 410
Kirja-arviot 339
Viestit 0
marraskuu 20, 2022
5 / 10

Paranormaalia romantiikkaa nykyajan Itävallassa. Vanessa lähtee opintoretkelle paikalliseen syrjäiseen sisäoppilaitokseen ja huomaa pian, ettei kaikki ole kuten pitäisi. Kirjan idea on mielenkiintoinen ja se käsittelee tärkeitä teemoja, kuten sen tärkeyttä, että arvostetaan omana itsenään. Romantiikasta ja jännittävistä käänteistä plussaa.

Ikävä kyllä kirjailijan tekninen osaaminen ei ole ihan sillä tasolla, mitä tällaisen tarinan kertominen olisi vaatinut. Minua häiritsi erityisesti ajoittainen puhekielisyys kerronnassa ja kaikkien hahmojen samanlainen tyyli puhua. Dialogi muutenkin on hiukkasen epäuskottavan oloista.

Aino
Arvosanat 1
Kirja-arviot 1
Viestit 0
lokakuu 1, 2021
10 / 10

Tämä on semmoinen kirja, jota ei malttaisi laskea pois käsistä, kun sitä lukee. Tarina on samaan aikaan niin ihana sen puoleen, että se sisältää kaikki ne elementit, jotka minussa kirjoissa viehättävät (fantasiaa, romantiikkaa, seikkailua ja jännitystä), mutta kuitenkin omalaatuisilla ja niin nerokkailla elementeillä (en halua kertoa sen enempää siitä, niin säilyy mystiikka omaa lukua varten;) ). Henkilöhahmot on myös luotu erinomaisesti, koska heistä alkaa aidosti välittämään erittäin nopeasti ja haluaa tietää lisää. Heidän välillään on vastakkainaseitteluja ja erilaisia ihmissuhteita, mutta ne säilyvät jotenkin niin raikkaina, että valinnat niiden suhteen ei ole ilmiselviä, koska hahmot ovat niin inhimillisiä, eli eivät vain pahoja tai hyviä, vaan heissä on eri luonteenpiirteitä ja ulottuvuuksia kuten kaikissa aidosti onkin!  Kaiken kaikkiaan suosittelen tätä kirjaa erittäin paljon luettavaksi! En ollut pitkään aikaan lukenut mitään uutta kirjaa, joka jotenkin onnistui niin hyvin matchaamaan/sopimaan, juuri siihen mitä minä kirjalta kaipasin tai halusin. Odotan innolla tarinan jatkumista!

Katriina
Arvosanat 2
Kirja-arviot 2
Viestit 0
syyskuu 28, 2021
10 / 10

Kirja oli jännittävä, hyvin otteessa pitävä ja ennalta- arvaamaton. Thomasin kamppailu ihmisyydestään oli koskettavaa. Jään malttamattomana odottamaan seuraavaa osaa!

Minttu
Minttu
Arvosanat 10
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 26, 2023
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
Minttu
Minttu
Arvosanat 8
Kirja-arviot 0
Viestit 0
lokakuu 11, 2023
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
Mio
Mio
Arvosanat 73
Kirja-arviot 15
Viestit 4
marraskuu 7, 2022
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Lilyx
Lilyx
Arvosanat 505
Kirja-arviot 2
Viestit 3
lokakuu 22, 2022
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Pinkki Lady
Pinkki Lady
Arvosanat 126
Kirja-arviot 28
Viestit 0
heinäkuu 28, 2022
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
Jenny
Jenny
Arvosanat 2
Kirja-arviot 1
Viestit 0
lokakuu 10, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle