Neljäs sopimus
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (3)
Kirjahyllytilastot

Neljäs sopimus

Frederick Forsyth
Julkaistu: 1984 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Fourth Protocol
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: jännityspoliittinen jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Juhani Salo. Sidottu, kansipaperi.

Huipputrilleli suurvaltojen salaisista hankkeista.

Uskomattomia paljastuksia miehistä joiden suunnitelmat uhkaavat miljoonia ihmisiä, vakoojista, maanpettureista ja isänmaanystävistä, tappajista ja pelastajista, realisteista ja haaveilijoista.

Taitavasti rakennettuja kammottavan todentuntuisia tapahtumasarjoja, joita on pakko seurata herpaantumatta loppuun saakka.

Neljäs sopimus on viimeinen niistä salaisista lisäsopimuksista, jotka USA, Iso-Britannia ja Neuvostoliitto solmivat 1968. Ne sitoutuivat pidättyvänsä pienistä ydinaseista, jotka voidaan koota paikalla ja räjäyttää missä tahansa.

Vuonna 1987 Neuvostoliittoa johtaa vanha, sairas mies, joka on väsynyt jatkuviin vastoinkäymisiin. Vanha poliitikko kehittää uhkarohkean haaveen: olisiko Englanti jo kypsä vallansiirtoon? Jos sopivasti ennen vaaleja tapahtuisi tuhoisa ydinräjähdys, joka saataisiin lavastetuksi amerikkalaisen ohjustukikohdan niskoille…

Kuulu vakooja ja maanpetturi Kim Philby valjastetaan vetämään tätä äärimmäisen vaarallista, äärimmäisen salaista hanketta, josta ei edes KGB tiedä mitään.

Englannissa keskeiseksi henkilöksi nousee tiedustelupalvelun John Preston, Neuvostoliitossa KGB:n kenraali Karpov. He ovat realisteja eivätkä jää toimettomiksi vainutessaan suuren vaaran. Mukana toimissa ovat niin vallanpitäjät kuin vaikkapa lontoolainen murtovaras ja isänmaanystävä tai suomalaisella passilla matkustava itäkarjalainen Urho Nuutila, atomipommin kokoojaksi lennätetty erikoismies. Suomalaisuutta kirjassa on enemmänkin: Sakon aseet ovat ahkerassa käytössä.

Neljäs sopimus on mahtava osoitus Forsythin kyvystä rakentaa rinnakkaisista tapahtumista kiihkeän jännittävä palapeli, jonka kokoamista ei voi jättää kesken.

muokattu 25.09.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lepakon aikaPaholaisen rulettiVuorenvarmaPaholaisen pelilautaSalaliitto
Paikalla 15 vierailijaa
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449