Mustan lordin paluu - Alan Dean Foster6.20

Alkuteos Splinter of the Mind's Eye: From the Adventures of Luke Skywalker ilmestynyt 1978. Suomentanut Ari Koskinen. Kannen kuva: Ralph McQuarrie. Sidottu, kansipaperi.

Tähtien sodan unohtumattomat sankarit uudessa räiskyvässä avaruusseikkailussa.

Luke Skywalker ei osaa edes aavistaa millaiseen seikkailuun hän on heittäytymässä lähtiessään prinsessa Leia Organan kanssa taisteluun Keisarikunnan sortovaltaa vastaan. Pakkolasku oudolle Mimban-planeetalle on ensimmäinen ikävä yllätys. Luken alus tuhoutuu keisarillisten salaisen tukikohdan liepeillä.

Peliin tulee uusi arvaamaton tekijä, mystillinen Kaiburr-kristalli, jonka omistajalla olisi hallusssaan voimaakin vahvempi valta. Luken on pakko löytää se – ja nopeasti. Mutta keisarillisten iskujoukot ovat jo päättäneet siepata kristallin. Ja heidän johdossaan on Linnunradan pelottavin roisto Darth Vader – Musta lordi...

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1978
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: star wars
Alkuperäinen nimi: Splinter of the Mind's Eye
Arvosanalla: 6.20/10
Arvosanoja: 21
Muokattu: huhtikuu 26, 2017

Tähtien sota -kirjasarja

Star Wars suomennettiin aiemmin Tähtien sodaksi. Pimeä uhka -elokuvasta (1999) lähtien Suomessakin alettiin käyttää alkukielistä termiä.

Kuuluu yläsarjaan Star Wars
Alasarja Tähtien sota -trilogia

Mustan lordin paluu6.20

Kirja-arvioita

8/10 |
kesäkuu 04, 2014
Ei elokuviin perustuvana kirjana en oikein osannut odottaa kirjalta muuta kuin pohjustusta tarinaan. Tarina oli koukuttava omasta mielestäni. Tuntui mukavalta ja helpolta luettavalta.