Muumipapan urotyöt (Muumikirjat, #4)
Keskiarvo 4.15
4.15 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (136)
Kirjahyllytilastot

Muumipapan urotyöt

Tove Jansson
Julkaistu: 1963 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Muminpappans bravader
Käännetty englanniksi: The Exploits of Moominpappa
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos Muminpappans bravader ilmestynyt 1950, tarkistettu laitos 1956, toinen tarkistettu laitos Muminpappans memoarer 1968. Tekijän kuvittama. Satufantasia.

1. laitos: Suomentanut Päivi Kivelä ja Laila Järvinen. WSOY, 1963.
2. laitos: Suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä (21. painos). WSOY, 2010. Sidottu ja nidottu laitos.

Tässä kirjassa Muumipappa itse kertoo muumikansan varhaisemmista vaiheista, niistä ajoista, jolloin hän ja Nuuskamuikkusen ja Nipsun isät elivät myrskyisää nuoruuttaan. Kaihomielisesti ja reippaasti värittäen hän muistelee seikkailuretkiä, joita toverukset tekivät Merenhuiskeella, herra Fredriksonin mainiolla talolaivalla, pelottavaa hemulin tätiä, jonka tahmatassut pyyhkäisivät mennessään, arkajalkaista ja äreää drontti Edvardia, Laittomien siirtokuntaa, kauhujen saaren kummitusta ja sitä unohtumatonta syysyötä, jolloin Muumipappa pelasti suloisen, punastelevan haaksirikkoisen Muumimamman meren armoilta.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Venesataman Tillinka ja meriseikkailuJoulupukki ja minä (Joulu, #3)Tatatukin matka kristallivuorelleVedeeran taru (Vedeera, #1)Taikamajakat (Tuikkulahden tarinat, #1)

Kirja-arvioita (3)

max avatar
Kirjoittanut
5.0
Muumipapan urotyöt on muumikirjoista vauhdikkain ja mielikuvituksellisin. Kirjan kehystarinassa Muumipappa kertoo muumitalon asukeille nuoruudestaan, ja kirja muodostuu episodimaisista seikkailuista, jotka johtavat lastenkodista Muumitalon syntyyn. Kirjan päähenkilöitä ovat Muumipapan lisäksi Hosuli ja Juksu, joiden lapset seikkailevat muissa muumikirjoissa. Kirjasta selviää myös eräs toinen sukulaisuussuhde jota tuskin tulee muita kirjoja lukiessa ajatelleeksi. Muumipapan urotyöt ... (lisää)
Varjolehti avatar
Kirjoittanut
4.0
Riemastuttava, erittäin tiivis ja viisas muumitarina, jota on melkein vaikea uskoa saman ihmisen kirjoittamaksi kuin vaikkapa ”Muumilaakson marraskuuta”. Muumipapan muistelot eivät nimittäin ole läheskään yhtä tunnelmalliset, mutta sitäkin humoristisemmat ja terävämmät huomioiltaan. Luontokuvauskin on erityisen omaleimaista. Jälkinäytös meni ehkä himpun överiksi, mutta loppu oli silti suloinen. Jotain happitaukoja ja suvantoja olisin välillä kaivannut.
celeblith avatar
Kirjoittanut
4.0
Muumipapan urotyöt on muumikirjoista ehkä kaikkein paras. Ainakin sen olen useimmin lukenut :)
Paikalla 22 vierailijaa
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666