Arnulf (Arnulfin saaga #1) - S. C. Pedersen 9.00   1

Alkuteos ilmestynyt 2005. Sisältää alkuteoksen ensimmäisen puolikkaan. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Kannen kuva: Shutterstock. Nidottu.

Nuori viikinki Arnulf on yhtä villi kuin kotkat ja sudet, joilta hän on saanut nimensä. Arnulf kaipaa retkiä ja suuria tekoja, mutta unelmat sortuvat, kun Helge-veljen laiva palaa kotiin veren tahrimana. Surun sokaisema Arnulf syyllistyy rikoksiin ja joutuu pakenemaan norjalainen orja seuranaan. Paetessaan hän joutuu jättämään perheensä ja suuren rakkauden Frejdiksen.

Arnulfia odottavat ryöstöretket, kuninkaiden tapaamiset ja veriset taistelut – sekä Jomsborgin raa'at ja paatuneet viikinkisoturit. Näiden viikinkien joukossa ei ole helppoa saada tunnustusta, sillä he tuntevat sodankäynnin ehdot eivätkä siedä heikkoutta.

S. C. Pedersenin Arnulf herättää viikinkiajan eloon kaikessa suurenmoisessa raakuudessaan. Tuolloin ystävyys ja sukulaisuussuhteet ratkaisivat kaiken, ja eloonjääminen edellytti vaikeita valintoja. Teos on ensimmäinen osa henkeäsalpaavassa ja kriitikoiden ylistämässä saagassa.


Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 14, 2021 (SAGA Egmont)
Alkuperäinen nimi 'Arnulf'
Tietoja muokattu joulukuu 1, 2022

Arnulfin saaga -kirjasarja

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Arnulf (Arnulfin saaga #1) 9.00   1
Veulf (Arnulfin saaga #2) N/A