Muumipeikko ja pyrstötähti (Muumikirjat, #2)
Keskiarvo 4.04
4.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (184)
Kirjahyllytilastot

Muumipeikko ja pyrstötähti

Tove Jansson
Julkaistu: 1955 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Kometjakten
Käännetty englanniksi: Comet in Moominland
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos Kometjakten ilmestynyt 1946, uudistettu laitos Kometen kommer 1968. Tekijän kuvittama. Satufantasia.

1. laitos: Suomentanut Laila Järvinen. WSOY, 1955.
2. laitos: Suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä (23. painos). WSOY, 2010. Sidottu ja nidottu laitos.

Muumilaaksossa on rauhallista. Uusi silta on vasta maalattu, Muumipeikko kalastelee helmiä ja Muumimamma järjestelee näkinkenkiä kukkapenkkien ympärille. Mutta sitten puhkeaa myrsky, ja muitakin pahaenteisiä merkkejä alkaa näkyä. Joku järjestää Muumimamman hillopäärynät ja Muumipeikon helmet suureksi tähdeksi, jolla on pitkä pyrstö. Piisamirotta puhuu kauheita tulisesta tähdestä, joka voi tehdä kaikista muhennosta. Muumipeikko ja Nipsu päättävät lähteä kysymään neuvoa Yksinäisten Vuorten Tähtitornin professoreilta. Siitä tulee pitkä ja vaarallinen matka.

(muokattu 01.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Navi Luna 3 (Navi Luna, #3)Tuulipuun maaMonsterologia: Suuri taruolentokirjaVenesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoretTuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)

Kirja-arvioita (2)

max avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Muumipeikko ja pyrstötähti on ensimmäinen muumien seikkailuista kertova ei-kuvakirja. Kirjassa esitellään muumitalon asukit ja kerrotaan miten he kohtaavat Niiskuneidin ja Nuuskamuikkusen, jotka ovat myöhemmissäkin kirjoissa (ja sarjakuvissa sekä tv-sarjassa) keskeisiä hahmoja, joten se sopii erinomaisesti ensimmäiseksi muumikirjaksi. Muumipeikko ja pyrstötähti on myös paras muumikirja. Kirjassa on myöhempiä kirjoja villimpää huumoria ja mielikuvituksen juhlaa. Seikkailun ... (lisää)
Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut ()
3.5

Muumit ovat aina muumeja. En ole ikinä lukenut mitään muuta oikeaa Muumi-kirjaa kuin tämän, mutta olenpahan vain. Ihan nätti tunnelma ja yllättävänkin mielenkiintoista. Hahmot, juoni ja lähtöasettelu täysin erilaiset kuin animaatiossa. Tavallaan jopa jännittävää!

Paikalla 3 jäsentä ja 71 vierailijaa
Pisania, Valerie, Freyja
Uusin jäsen: Jere Jokinen
Jäseniä yhteensä: 8702