Taikatalvi (Muumikirjat, #7)
Keskiarvo 4.26
4.26 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10Arvosanoja (172)
Kirjahyllytilastot

Taikatalvi

Tove Jansson
Julkaistu: 1958 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Trollvintern
Käännetty englanniksi: Moominland in Midwinter

Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1957. Tekijän kuvittama. Satufantasia.

1. laitos: Suomentanut Laila Järvinen. WSOY, 1958.
2. laitos: Suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä (27. painos). WSOY, 2010. Sidottu ja nidottu laitos.

Kautta aikojen muumit ovat nukkuneet yli talven, marraskuusta kevääseen. Mutta eräänä talvena tapahtui sellaista, mitä ei ollut nähty eikä kuultu sitten päivän, jolloin ensimmäinen muumi vaipui talviuneen. Muumipeikko heräsi eikä saanut enää unta. Yritettyään turhaan herättää äitiä hän kiipesi katolle ja luisui ulos valkeaan, kylmään maailmaan. Siitä alkoi hänen taikatalvensa, tuntematon vuodenaika täynnä seikkailuja, vaaroja ja salamyhkäisiä olioita. Kevään tultua Muumipeikko saattoi yllättää äidin kertomalla hiihtämisestä ja muusta sellaisesta, josta tällä ei ollut aavistustakaan.

Muokannut Thialfi (01.11.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Haaksirikkoiset (Lentävä hollantilainen, #1)KettusaariSuuri viisariLordi 3: VerensininenLukittu lentorata

Kirja-arvioita (2)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut ()
5.0
Lyhyt mutta nerokas kasvutarina, jossa Muumipeikko käy läpi monitahoisen mukautumisprosessin sopeutuakseen talven outoon ja salaperäiseen maailmaan: tuntematon paljastuu mukavaksi ja kaapissa lymyävä kammotus omaksi esi-isäksi. Asetelman tulkintamahdollisuuksia on monia. Jouhevaa tarinankerrontaa, pelkistettyä dialogia ja ennen kaikkea oivaa henkilökemiaa. Erikoiset olosuhteet luovat tässä kirjassa Muumilaakson asukkaiden välille mielestäni poikkeuksellisen aitoja suhteita, ja ... (lue lisää)
tarunen avatar
Kirjoittanut ()
4.5
Tämä oli ensimmäinen muumikirja, jonka luin. Olin nuori aikuinen silloin, enkä tiedä miksi tartuin tähän, mutta viehätyin kovasti. Symboliikassa on syvyyttä aivan riittävästi askarruttamaan aikuistakin ja herättämään oivalluksia. Myöhemmin luin kirjaa tyttärelleni ja myös hän viehättyi siitä niin että se kuului hänen rakkaimpiin kirjoihinsa. Lapsenlapselleni luin Taikatalven tarinoita sarjakuviksi siirrettyinä, kun hän oli kaksivuotias, ja huomasin hänen niiden vaikutuksesta leikkivän jäätyneen oravan elvyttelyä.
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa:
Jussi, Iivari
Uusin jäsen: Andrei Kulagin
Jäseniä yhteensä: 7153