Taikurin hattu (Muumikirjat, #3)
Keskiarvo 4.02
4.02 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (130)
Kirjahyllytilastot

Taikurin hattu

Tove Jansson
Julkaistu: 1956 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Trollkarlens hatt
Käännetty englanniksi: Finn Family Moomintroll
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1948, tarkistettu laitos 1968. Tekijän kuvittama. Satufantasia.

1. laitos: Suomentanut Laila Järvinen. WSOY, 1956.
2. laitos: Suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä (20. painos). WSOY, 2010. Sidottu ja nidottu laitos.

Muumipeikko ja hänen ystävänsä löytävät vuoren huipulta korkean mustan hatun. He vievät sen kotiin aavistamatta, että hatun takia Muumilaakso muuttuu taikuuksien ja omituisuuksien temmellyskentäksi. Outoja pilviä liikkuu taivaalla; yhtäkkiä Muumipeikko on kummituseläin. Joudutaan hattivattien kammottavaan piiritykseen, ja muumitalosta tulee viidakko. Muumimamma saa takaisin käsilaukkunsa, hän järjestää suuren ilojuhlan, ja Muumilaaksoon saapuu – taikuri.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Archie Greene ja alkemistin kirous (Archie Greene, #2)Lumen valtakuntaKaamea luokkaretki (Lohikäärmeakatemia, #3)Ison mustan pöön suo (Lopunperä, #2)Kolmen ajan maa

Kirja-arvioita (2)

max avatar
Kirjoittanut
5.0
Taikurin hattu on toinen muumikirja ja yhdessä ensimmäisen kirjan (Muumipeikko ja pyrstötähti) yksi parhaista suomalaisista lastenkirjoista. Kirjassa esiintyvät kaikki ensimmäisestä osasta tutut muumihahmot ja Piisamirottakin on vielä viimeistä kertaa kuvioissa mukana. Taikurin hattu on muumikirjoista vauhdikkain ja kepein, kirjassa koetaan monta melko irrallista seikkailua, jotka huipentuvat nimen Taikurin hattuun ja Mörkön ensiesiintymiseen.
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
5.0
En ymmärrä niitä, jotka ovat antaneet tälle viittä alempaa tähteä! Anteeksi nyt vaan, mutta tämä on musta vaan niin ihana!:D Ensinäkin: Mörkö ja Piisamirotta. Kuka nyt heistä ei pitäisi (; Toiseksi: Muumilaakso. Kuka EI HALUAISI asua siellä? Olisi niin ihanaa elää yhtä boheemia elämää kuin muumit... (sanoo opiskeluun kyllästynyt oppilas) Kolmanneksi: TÄMÄ ON MUUMIKIRJA! Kuka ei voisi pitää Muumeista ja Tove Janssonin satumaisesta kirjoitustavasta (ja mahdollisesta kuvituksesta?). Eli tämä kirja on todellinen helmi, 5 tähden kirja!
Paikalla 1 jäsen ja 63 vierailijaa
blackstar
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574