Vaarallinen juhannus (Muumikirjat, #6)
Keskiarvo 4.11
4.11 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (155)
Kirjahyllytilastot

Vaarallinen juhannus

Tove Jansson
Julkaistu: 1957 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Farlig midsommar
Käännetty englanniksi: Moominsummer Madness
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1954. Tekijän kuvittama. Satufantasia.

1. laitos: Suomentanut Päivi Kivelä ja Laila Järvinen. WSOY, 1957.
2. laitos: Suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä (23. painos). WSOY, 2010. Sidottu ja nidottu laitos.

Meri lainehtii jo lattialla, tuolit uiskentelevat, talo on joutunut tulvan valtaan. Muumiperhe kyyhöttää katolla pelastusta odottaen. Vihdoin purjehtii ohi jokin kumma, liekö vaarallinen, ainakin se on riittävän iso ja näyttää talolta. Muumiperhe kapuaa kiireen vilkkaa sinne.

Muumit kohtaavat ihmeellisen teatterimaailman ja ihmeellisen Emman. Esirippu, kulissit, käsikirjoitus ja ensi-ilta – kaikki on outoa, mutta Emma toimii oppaana.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ada Gootti ja Humisevan karju (Ada Gootti, #3)Venesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoretMuumilaakso juhlii 2 (Muumien suuri juhlakirja, #2)Tatatukin matka kristallivuorelleJoulupukki ja minä (Joulu, #3)

Kirja-arvioita (4)

max avatar
Kirjoittanut
5.0
Vaarallinen juhannus kuuluu vähemmän keskeisiin muumikirjoihin, mutta on silti muiden tavoin erinomainen lastenkirja. Pääjuonen rinnalla kulkeva Nuuskamuikun "pelastusretki" on yksi muumikirjojen ikonisimmisista tarinoista. Kirjassa parodioidaan mm. teatterimaailmaa ja ylisuojeltua lastenkasvatusta. Vaikka Vaarallisesta juhannuksesta puuttukin muiden muumikirjojen kiireettömyys ja toisaalta yllätyksellisyys (suurin osa kirjasta kuluu suoraviivaiseen seikkailuun, joka huipentuu ... (lisää)
Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5

Vaarallinen juhannus alkaa niin kuin jokainen aamu Muumilaaksossa. Mamma ja Pappa puuhailevat aamutoimiaan, Muumipeikko on saanut äidiltään kaarnaveneen ja on uittamassa sitä, kunnes taivaalta alkaa yllättäen tupruttaa nokihiutaleita.

Ei niin kaukaisessa saaressa oleva tulivuori on herännyt ja uhkaa liata Mamman juuri ripustamat pyykit. Päivä kääntyy iltaa kohden vaaralliseksi, kun maa rakoilee ja vesi alkaa nousta. "Onko tämä maailmanloppu? kysyi Pikku Myy ... (lisää)

anmamat avatar
Kirjoittanut
5.0
Taattua Jansson-laatua. Kerronta on värikästä ja hahmot eivät niin positiivisia kuin animaatiosarjassa annetaan ymmärtää. Kirja oli jälleen täynnä jokaisen elämään sopivia aatelmia, jotka auttavat jaksamaan tasapaksussa arjessa. Kirja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin.
celeblith avatar
Kirjoittanut
4.0
Tässä muumikirjassa parhaimpia kohtauksia ovat Nuuskamuikkusen seikkailut. Nuuskamuikkunen kun on aina ollut suosikkihahmojani.
Paikalla 17 vierailijaa
Uusin jäsen: jenni
Jäseniä yhteensä: 9747