Vaarallinen matka (Muumikirjat, #12)
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (33)
Kirjahyllytilastot

Vaarallinen matka

Tove Jansson
Julkaistu: 1977 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Den farliga resan
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapsetkuvakirja
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 11 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1977. Käsikirjoituksesta suomentanut Panu Pekkanen. 4. painos 1994. Sidottu.

Sanna on pahalla päällä heti aamusta. Hän kiukuttelee laiskalle kissalleen ja laskee silmälasinsa ruohikkoon, ettei tarvitsisi katsella sitä. Yhtäkkiä lasit katoavat ja niiden paikalle ilmaantuvat uudet. Uusilla laseillaan Sanna näkee jotain hirmuista: kissa kasvaa jättiläiskatiksi ja karkaa sähisten tiehensä. Siitä Sannakin ajautuu unohtumattomaan seikkailuun, johon osallistuu myös Muumilaakson väki.

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

TaikahevonenKuka lohduttaisi Nyytiä? (Muumikirjat, #8)Velhologia: Merlinin salaisuuksien kirjaOuto vieras muumitalossa (Muumikirjat, #13)Monsterologia: Suuri taruolentokirja

Kirja-arvioita (2)

max avatar
Kirjoittanut
3.0
Vaarallinen matka on Suuren tuhotulvan tapaan maalattu kuvakirja, joka poikkeaa muista muumikirjoista sekä tarinaltaan että tyylitellymmältä kuvitukseltaan. Kirjassa tympääntynyt tyttö pääsee seikkailulle muumiuniversumiin muumikirjojen sivuhahmojen kanssa. Tarina tuntuu melko irralliselta ja tarpeettomalta suhteessa muihin muumikirjoihin. Kirjan parasta antia on muutoin vain Taikatalvessa ja sarjakuvissa nähtävän sympaattisen Surku-koiran suuri esiintymistiheys.
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
3.0
Vaarallisen matkan tarina ei yllä samalle tasolle kuin muiden Muumi-kirjojen. Elämään kyllästynyt tyttö nimeltä Sanna on päähenkilönä hiukan tylsä, ja paikoin jopa raivostuttava. Kuvitus on hienoa (niin kuin aina), mutta silti tuntuu, että jotain siitäkin jää uupumaan. Ei niinkään hyvä siirto Tovelta siirtyä Muumeista muihin hahmoihin, mutta silti häntä on ihailtava tästä. Vaikka kirja ei tulisi täyttämään odotuksiasi, - sinä Muumien ystävä siellä - , lue tämä silti. Tästä kirjasta löytyy myös nimittäin hyvätkin hetkensä, joista nauttii täydellä sydämellä.
Paikalla 2 jäsentä ja 73 vierailijaa
sulavsalim, Jukuke
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563