Kannen kuvitti...

@ Jukka Murtosaari
Kannen kuvitti... - Jukka Murtosaari 5.00   1

Nidottu.

Jukka Murtosaaren Kannen kuvitti... esittelee vanhojen kioskipokkarien ja lukemistolehtien kuvittajien töitä 1940-luvulta alkaen. Uraauurtava teos on ensimmäinen suomen kielellä julkaistu tietokirja kioskipokkarien ja -lehtien kansikuvittajista, taiteesta joka on tuttua monelle, mutta jonka tekijöistä moni ei tiedä paljonkaan. Esitellyiksi tulevat James Avatin, Frank Frazettan ja Paul Raderin kaltaiset klassikot, mutta myös Griffith Foxleyn ja Gordon C. Daviesin kaltaiset unohdetut nimet. Mukana on myös eurooppalaisia kuvittajia, kuten Suomen oma Teuvo Koskinen. Lisäksi kirjassa on listauksia kuvittajien Suomessa julkaistuista töistä.

Kirjaa täydentävät Murtosaaren tekemät jutut eri pokkarisarjoista ja arvostelut kuvitusaiheisista hakuteoksista. Kannen kuvitti... on ohittamaton tietopaketti menneen maailman lukuviihteestä!

Teoksen ovat vuonna 2016 kuolleen Murtosaaren aiemmin julkaistuista jutuista toimittaneet Juri Nummelin ja Timo Ronkainen. Jutut ovat ilmestyneet alun perin Pulp- ja Portti-lehdissä sekä Keräilyn Maailmassa.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 2022 (Kustantamo Helmivyö)
Tietoja muokattu elokuu 30, 2023
Muita teoksia kirjailijalta Jukka Murtosaari
Tapahtui Muumilaaksossa 6.50   4

Kirja-arviot & arvosanat

Eija
Eija
Arvosanat 1209
Kirja-arviot 330
Viestit 1132
syyskuu 2, 2023
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle