Valon aseet - Ken Follett 10.00   1

Alkuteos ilmestynyt 2023. Suomentaneet Hilkka ja Tuukka Pekkanen. Kannen suunnittelija: Tal Goretsky. Sidottu, kansipaperi.

Vuosi 1792. Euroopassa kuohuu. Ranskan vallankumouksen jälkimainingit hyökyvät koko mantereelle. Yhteenottoa ei voi estää, ja murroksen edessä vapisevat niin Englannin ylhäisö kuin työläisetkin.

Teollisen vallankumouksen mahtava voima vyöryy halki Englannin kylien ja kaupunkien. Kehruukoneet ja höyryvoima ovat saapuneet myös Kingsbridgeen, ja monet käsityöläiset menettävät elantonsa. Sodan ja hintojen nousun kurittama kansa alkaa vaatia leipää ja rauhaa. Kaupungin asukkaat, joita johtavat kankaanvalmistaja David Shoveller, kehrääjä Sal Clitheroe ja hänen lahjakas poikansa Kit, käyvät kamppailuun paremman tulevaisuuden puolesta.

Vastassaan heillä on siekailematon raatimies Hornbeam, joka halveksii ammattiyhdistysliikettä eikä epäröi saattaa köyhiä ja kurjia hirteen. Samaan aikaan Napoleon Bonaparte punoo juoniaan maailman valloittamiseksi. Sodan pitkittyessä yhä useampia kingsbridgeläisiä koskettavat rintaman kauhut ja moni ottaa osaa viimeiseen, veriseen taisteluun.

Valon aseet on jo viides osa Kingsbridgen kaupungin suuressa tarinassa, jota edeltävät historiallisen viihteen mestariteokset Taivaan pilarit, Maailma vailla loppua, Tulipatsas ja Tuli ilta ja tuli aamu.

Valon aseet -teoksesta sanottua:

"Kirjaa on mahdotonta laskea käsistään – – Follett taitaa vivahteikkaat historialliset ja tekniset yksityiskohdat, mikä nostaa teoksen edeltäjiensä tavoin silkan historiallisen melodraaman yläpuolelle." – The Washington Post

"Ihmissuhteiden saumaton kudelma loistaa eeppisessä kertomuksessa, jossa Follett vie Kingsbridgeä kohti sijaishallitsijoiden aikakautta." – Booklist

"Vaikuttava ja mukaansatempaava jättiläinen." – Publishers Weekly

"Sal ja Kit – – ovat ihailtavia ja kunniallisia hahmoja, mutta henkilökaartiin kuuluu myös – – hirttotuomioita jakavia tuomareita, ahneita liikemiehiä, varkaita, avionrikkojia, henkipattoja sekä piispan avustaja, joka vaalii odottamatonta kunnianhimoa. Nämäkin hahmot ovat uskottavia ja hienosti kirjoitettuja, ja lukijasta on ihanaa vihata heitä." – Kirkus ReviewsArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu tammikuu 4, 2024 (WSOY)
Alkuperäinen nimi The Armor of Light
Tietoja muokattu tammikuu 24, 2024

Kingsbridge

Sarja sisältää 5 teosta.

Kingsbridge-kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti 40 miljoonaa kappaletta.

Taivaan pilarit 8.58   19
Maailma vailla loppua 8.38   8
Tulipatsas 8.50   4
Tuli ilta ja tuli aamu 9.00   2
Valon aseet 10.00   1