Velhon oppipoika (Taru kolmesta miekasta, #1)
Keskiarvo 3.50
3.50 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (215)
Kirjahyllytilastot

Velhon oppipoika

Tad Williams
Julkaistu: 1996 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Dragonbone Chair
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 75 kpl)

Alkuosa kirjasta The Dragonbone Chair, 1988. Suomentaneet Leena Peltonen ja Auli Hurme-Keränen. Kartat: Tad Williams. Kannen kuva: Michael Whelan. Sidottu.

Fantasiakirjallisuuden klassikkosarja alkaa

Erkynmaan kuningaskunnassa on orvoksi jäänyt Simon vain Hayholtin linnan vähäpätöinen apupoika. Hänen elämänsä mullistuu, kun linnan arvossapidetty lääkäri ja velho, tohtori Morgenes, ottaa hänet oppipojakseen. Morgenesin mukana nuori Simon joutuu mukaan mahtaviin seikkailuihin, jotka vaikuttavat koko kuningaskunnan kohtaloon, kun kuivuus, kato ja kulkutaudit koettelevat maata.

Suurin vaara on kuitenkin näkymätön: vain kolme ammoin kadonnutta maagista miekkaa saattaa pelastaa Erkynmaan tuholta.

muokattu 11.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ylenemisen kaivo (Usvasyntyinen, #2)Tuulien koti (Vuorileijonan varjo, #8)Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2)Paholaisten valtakunta (Savuvarkaat, #2)Perillinen (Perillinen, #4)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Koska trilogian avausosa on pilkottu suomennoksessa kolmeen niteeseen, kannattaa lukea kaikki kolme yhteen menoon. Näin saa oikean kuvan romaanista. Taru kolmesta miekasta on minusta hyvä, muttei mikään huippusarja. Tarina on perinteinen, kyökkipojasta sankariksi, mutta Williamsin kerronta on sujuvaa, henkilöt kiinnostavia ja maailma historioineen ja kansoineen taitavasti luotu. Ensimmäisellä lukukerralla Velhon oppipojan alkupuoli vaikutti todella tylsältä, jätin kirjan välillä ... (lisää)
Avery avatar
Kirjoittanut
2.0
Taru kolmesta miekasta on hyvä kirjasarja, mutta tässä ensimmäisessä osassa ei tapahdu kovinkaan paljoa. Velhon oppipoika kertoo enimmäkseen Simon elämästä Hayholtissa, ja vasta lopussa alkaa tapahtua. Mutta vaikka tämä osa saattaisi tylsistyttää, se kannattaa lukea, koska se sisältää pieniä yksityiskohtia jotka ovat tärkeitä tulevissa osissa.
Paikalla 17 vierailijaa
Uusin jäsen: Eemeli Niemenlehto
Jäseniä yhteensä: 9666