Merikotkan huuto

@ Karin Smirnoff
Merikotkan huuto (Millennium #7) - Karin Smirnoff 8.00   1

Alkuteos ilmestynyt 2022. Suomentanut Outi Menna. Kannen kuvitus: Sara-Vide Ericson. Sidottu, kansipaperi.

"Lisbeth Salander on jälleen täällä – ehkä parempana kuin koskaan. Karin Smirnoff sekä kunnioittaa romaanillaan sarjan menneitä osia ja että vie sitä eteenpäin – kaiken kaikkiaan upeaa." – Lee Child

Median valokeilan ulkopuolella Norrbottenissa käydään taistelua luonnonvaroista. Villi pohjola houkuttelee varjoihinsa monia, eivätkä rikkaat suuryritykset ja rikollisjengit kaihda keinoja saadakseen haluamansa. Pohjoiseen suuntaa myös Lisbeth Salander. Hän on matkalla tapaamaan veljentytärtään Svalaa, 13-vuotiasta numero- ja koodineroa, joka muistuttaa monella tapaa tätiään. Pikkukaupungissa Lisbeth kohtaa kaikeksi yllätyksekseen vanhan ystävänsä Mikael Blomkvistin, ja yhdessä he päätyvät jälleen kerran myrskyn silmään.

Maailmanlaajuisen kulttimaineen saavuttaneen Millennium-sarjan 7. osassa näyttämölle astuu Lisbeth Salanderin veljentytär Svala.

Karin Smirnoff jatkaa Stieg Larssonin luomaa Millennium-sarjaa ja siirtää tapahtumat Pohjois-Ruotsiin, johon useat hänen teoksensa sijoittuvat ja jossa hän itsekin asuu.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 5, 2023 (WSOY)
Alkuperäinen nimi 'Havsörnens skrik'
Käännetty englanniksi The Girl in the Eagle's Talons
Tietoja muokattu tammikuu 24, 2024

Millennium

Sarja sisältää 7 pääteosta ja yhteensä teoksia 7 kpl.

Lähes 2 000-sivuinen Millennium-trilogia sijoittuu lehtimaailmaan, ja päähenkilöinä esiintyvät taloustoimittaja Mikael ”Kalle” Blomkvist ja omapäinen, sosiaalirajoitteinen tietokonehakkeri Lisbeth Salander.

Edesmennyt Stieg Larsson kaavaili trilogiaksi jääneeseen menestyssarjaansa kymmentä osaa. Sarjaa ovat jatkaneet tämän jälkeen David Lagercrantz ja Karin Smirnoff.

Millennium-kirjoja on myyty yli sata miljoonaa kappaletta.

Miehet jotka vihaavat naisia (Millennium #1) 9.00   31
Tyttö joka leikki tulella (Millennium #2) 8.00   25
Pilvilinna joka romahti (Millennium #3) 9.08   23
Se mikä ei tapa (Millennium #4) 7.70   10
Tyttö joka etsi varjoaan (Millennium #5) 5.42   7
Tyttö joka eli kahdesti (Millennium #6) 4.00   4
Merikotkan huuto (Millennium #7) 8.00   1