Peilipuu (Tiikeri-sarja, #13)
Keskiarvo 3.04
3.04 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (13)
Kirjahyllytilastot

Peilipuu

Christian Léourier
Julkaistu: 1979 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: L'arbre-miroir
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1977. Suomentanut Heikki Kaskimies. Nidottu.

Ihmiset ovat alistaneet Gwyzh-planeetan alkuperäiset asukkaat valtaansa. Nuori Dan, uudisraivaajien jälkeläinen ja suuren maatilan perijä, joutuu luonnonvoimien raivotessa turvautumaan halveksittujen mutta kyvyiltään merkillisten gwyddenirien apuun. Ja kaiken lisäksi hänen on selvitettävä suhteensa Gwentmaidiin, kauniiseen alkuasukastyttöön, joka tuntee peilipuun salaisuuden.

muokattu 28.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Miljoona aurinkoa (Across the Universe, #2)Tarkoitettu (Tarkoitettu-trilogia, #1)Viallinen (Viallinen, #1)Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)Requiem: Rakkaus palaa (Delirium-trilogia, #3)

Kirja-arvioita (1)

Xariel avatar
Kirjoittanut
3.0
Peilipuu on mukavaa luettavaa, muttei kuitenkaan erityisen mieleenjäävä lukukuokemus. Plussaa on kuitenkin vanha idea (poika tapaa tytön, rakastuu, vaikeuksia, onnellinen loppu) muokattuna uudeksi ja paikoin yllättäväksi kudelmaksi. Mielenkiintoista kirjassa on myös nimet. Tyyliltään omaperäisiä, mielenkiintoisia sanahirviöitä on kirjassa pilvin pimein. (Esimerkkeinä gwyddenir, bleidd, lostlouarnir, mersvenith...) Toisen planeetan tapainen erikoinen ympäristö tulee helpommin ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 54 vierailijaa
LordStenhammar, Darkki, Anna Alaviuhkola, Salka
Uusin jäsen: Anna Alaviuhkola
Jäseniä yhteensä: 9390