Huviretki hukkateille: Seikkailu Zamoniassa
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (81)
Kirjahyllytilastot

Huviretki hukkateille: Seikkailu Zamoniassa

Walter Moers
Julkaistu: 2002 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Ensel und Krete: Ein Märchen aus Zamonien
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 5 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Marja Kyrö. Helsinki: Kuvat: Walter Moers. Kannen suunnittelu: Päivi Puustinen.

1. painos: Otava, 2002. Sidottu.
2. painos: Seven. Otava, 2006. Nidottu.

Kirjassa on toinen nimilehti: Huviretki hukkateille kirjoittanut Hildegunst von Mythenmetz. Zamonian kielesta kääntänyt ja kuvittanut Walter Moers, joka on myös laatinut katsauksen kirjailijan ensimmäisestä puolikkaasta. Lisäksi otteita professori Abdul Yöpöllön Sanakirjasta, jossa selitetään selitystä vailla olevia ihmeitä ja muita Zamonian ja sen ympäristön elämänmuotoja ja ilmiöitä.

Mitä olisikaan metsäretki ilman seikkailua? Niin tuumivat myös kaukkangerisisarukset Ensel ja Krete – ja joutuvat eksyksiin Suuren metsän vaarallistakin vaarallisemmalle, synkälle seudulle, joka vilisee kummallisia olioita ja hengenvaaraa. Villi satu Zamoniasta on silkkaa mielikuvituksen ilotulitusta!

Zamonian kirjallisuuden klassikko!

Zamonian Suureen metsään eksyneet Ensel ja Krete kohtaavat matkallaan niin häijyn lehtisuden kuin ilkeän kuilutrollinkin, kaameasta lentoruohosta ja hullusta karhusta puhumattakaan. Ylenmääräiseen kiltteyteen taipuvaiset kaukkangerilapset ovat pahassa pulassa, sillä vaarassa ei ole ainoastaan heidän henkensä, vaan myös järkensä… Huimaa seikkailukertomusta höystävät teoksen kirjoittaneen zamonialaisen mestarikirjailijan Hildegunst von Mythenmetzin harhautukset. Huviretki hukkateille -teoksen omaleimainen fantasiamaailma sekoittaa iloisesti tarun ja toden. Siinä yhdistyvät vastustamattomalla tavalla sadut ja kauhutarinat sekä erilaiset fantasiahahmot ja -teemat. Kirjan älykästä ja nokkelaa tekstiä vauhdittavat kirjailijan piirtämät villit hahmot ja kartat.

muokattu 26.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liekehtivä leijona (Pronssisoturit, #2)Tomupoika (Loukkupoika, #2)Myrskylä (Myrsky, #1)Punainen kuningatar (Hopea, #1)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)

Kirja-arvioita (2)

Vehka avatar
Kirjoittanut
5.0
Pakko... vastustaa... kiusausta... kirjoittaa pelkkää örniä koko arvosteluksi. örni örni örni örni örni örni Anteeksi. Vakavoidun. Oli miten oli, Huviretki hukkateille mullisti käsitykseni hauskoista lastenkirjoista. Muistan, että tartuin kirjaan aika epäluuloisesti (teini-ikäisen minäni mielestä huumori oli automaattisesti "alempaa kirjallisuutta") ja kun sitten löysinkin itseni hykertelmästä ja hihittelemästä, oli pakko nöyrtyä ja tunnustaa virheensä. Huviretki ... (lisää)
Pipariponi avatar
Kirjoittanut
5.0
Huviretki hukkateille on hyvä kirja, ei yllä ehkä ihan muiden Moersin kirjojen tasolle, mutta pidin siitä silti. Kirja olisi saanut olla ehkä hieman paksumpi, jännitys olisi lisääntynyt. Päähenkilöitä ei olekaan aiemmin esiintynyt Moersin kirjoissa, kuvtus oli onneksi säilynyt samana hyvänä ja laadukkaana. =) Arviolta 9 1/2.
Paikalla 5 jäsentä ja 45 vierailijaa
Wanda, Jukuke, Pisania, Skie, Eija
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449