Huviretki hukkateille: Seikkailu Zamoniassa

Walter Moers
fantasia, nuoret
Huviretki hukkateille: Seikkailu Zamoniassa - Walter Moers7.10

Alkuteos ilmestynyt 2000. Suomentanut Marja Kyrö. Helsinki: Kuvat: Walter Moers. Kannen suunnittelu: Päivi Puustinen.

1. painos: Otava, 2002. Sidottu.
2. painos: Seven. Otava, 2006. Nidottu.

Kirjassa on toinen nimilehti: Huviretki hukkateille kirjoittanut Hildegunst von Mythenmetz. Zamonian kielesta kääntänyt ja kuvittanut Walter Moers, joka on myös laatinut katsauksen kirjailijan ensimmäisestä puolikkaasta. Lisäksi otteita professori Abdul Yöpöllön Sanakirjasta, jossa selitetään selitystä vailla olevia ihmeitä ja muita Zamonian ja sen ympäristön elämänmuotoja ja ilmiöitä.

Mitä olisikaan metsäretki ilman seikkailua? Niin tuumivat myös kaukkangerisisarukset Ensel ja Krete – ja joutuvat eksyksiin Suuren metsän vaarallistakin vaarallisemmalle, synkälle seudulle, joka vilisee kummallisia olioita ja hengenvaaraa. Villi satu Zamoniasta on silkkaa mielikuvituksen ilotulitusta!

Zamonian kirjallisuuden klassikko!

Zamonian Suureen metsään eksyneet Ensel ja Krete kohtaavat matkallaan niin häijyn lehtisuden kuin ilkeän kuilutrollinkin, kaameasta lentoruohosta ja hullusta karhusta puhumattakaan. Ylenmääräiseen kiltteyteen taipuvaiset kaukkangerilapset ovat pahassa pulassa, sillä vaarassa ei ole ainoastaan heidän henkensä, vaan myös järkensä… Huimaa seikkailukertomusta höystävät teoksen kirjoittaneen zamonialaisen mestarikirjailijan Hildegunst von Mythenmetzin harhautukset. Huviretki hukkateille -teoksen omaleimainen fantasiamaailma sekoittaa iloisesti tarun ja toden. Siinä yhdistyvät vastustamattomalla tavalla sadut ja kauhutarinat sekä erilaiset fantasiahahmot ja -teemat. Kirjan älykästä ja nokkelaa tekstiä vauhdittavat kirjailijan piirtämät villit hahmot ja kartat.

Keskustelua: Walter Moers :: viestejä 3 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2002
Kustantaja: Otava
Tyylit: fantasia, nuoret
Alkuperäinen nimi: Ensel und Krete: Ein Märchen aus Zamonien
Arvosanalla: 7.10/10
Arvosanoja: 82
Muokattu: tammikuu 26, 2009

Zamonia -kirjasarja

Alasarja Pimeyden ihmeet

Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää8.62
Huviretki hukkateille: Seikkailu Zamoniassa7.10
Uinuvien kirjojen kaupunki8.74
Uinuvien kirjojen labyrintti7.00

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 05, 2015
Pakko... vastustaa... kiusausta... kirjoittaa pelkkää örniä koko arvosteluksi. örni örni örni örni örni örni Anteeksi. Vakavoidun. Oli miten oli, Huviretki hukkateille mullisti käsitykseni hauskoista lastenkirjoista. Muistan, että ...
10/10 |
helmikuu 27, 2008
Huviretki hukkateille on hyvä kirja, ei yllä ehkä ihan muiden Moersin kirjojen tasolle, mutta pidin siitä silti. Kirja olisi saanut olla ehkä hieman paksumpi, jännitys olisi lisääntynyt. Päähenkilöitä ei olekaan aiemmin esiintynyt Moersin ...