Kruununperillinen (Taru kolmesta miekasta, #2)
Keskiarvo 3.60
3.60 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (201)
Kirjahyllytilastot

Kruununperillinen

Tad Williams
Julkaistu: 1997 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Dragonbone Chair
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 74 kpl)

Keskiosa kirjasta The Dragonbone Chair, 1988. Suomentanut Auli Hurme-Keränen. Kannen kuva: Michael Whelan (alun perin ilmestynyt C. S. Friedmanin Crown of Shadows -kirjan kansikuvana). Sidottu.

Kruununperillinen jatkaa Velhon oppipojassa alkanutta Tarua kolmesta miekasta

Kaukaisessa Erkynmaan valtakunnassa on nuori Simon vain Hayholtin linnan vähäpätöinen apupoika. Hänen elämänsä muuttuu tyystin, kun linnan arvossapidetty velho, tohtori Morgenes, ottaa hänet oppipojakseen.

Erkynmaan rauha järkkyy, kun vanha hallitsija kuolee ja kuninkaanpojat ajautuvat katkeraan riitaan. Vanhempi nousee lohikäärmeenluiselle valtaistuimelle nuoremman paetessa veljensä vihaa teille tietymättömille. Myös Simon on osallisena kuninkaanpoikien kiistassa ja joutuu lähtemään linnasta. Simon vaeltaa kaukaiseen pohjolaan ja kamppailee salaperäisiä vihollisia vastaan...

muokattu 08.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Haltiain verta (The Witcher – Noituri, #3)Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)AnachéPerillinen (Perillinen, #4)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Koska trilogian avausosa on pilkottu suomennoksessa kolmeen niteeseen, kannattaa lukea kaikki kolme yhteen menoon. Näin saa oikean kuvan romaanista. Taru kolmesta miekasta on minusta hyvä, muttei mikään huippusarja. Tarina on perinteinen, kyökkipojasta sankariksi, mutta Williamsin kerronta on sujuvaa, henkilöt kiinnostavia ja maailma historioineen ja kansoineen taitavasti luotu. Ensimmäisellä lukukerralla Velhon oppipojan alkupuoli vaikutti todella tylsältä, jätin kirjan välillä ... (lisää)
Paikalla 42 vierailijaa
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588