Miekan mahti (Taru kolmesta miekasta, #3)
Keskiarvo 3.57
3.57 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (198)
Kirjahyllytilastot

Miekan mahti

Tad Williams
Julkaistu: 1997 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: The Dragonbone Chair
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Osallistu keskusteluun (viestejä 74 kpl)

Loppuosa kirjasta The Dragonbone Chair, 1988. Suomentanut Auli Hurme-Keränen. Kannen kuva: Michael Whelan (alun perin ilmestynyt Clifford D. Simakin Where the Evil Dwells -kirjan kansikuvana). Sidottu.

Miekan mahti jatkaa loistavaa fantasiasarjaa nuoresta Simonista, jonka kohtalo liittyy kolmen miekan ikivanhoihin salaisuuksiin. Sarjan edelliset osat olivat Velhon oppipoika ja Kruununperillinen.

Simon ja hänen omalaatuinen kumppaninsa kääpiö Binabik ovat pakomatkalla kaukaiseen pohjoiseen, Naglimundiin, missä sijaitsee prinssi Josuan – Josua Yksikätisen – asuinsija. Sieltä saattaisi löytyä turvapaikka prinssi Eliaan miehiltä, jotka ajavat heitä takaa. Josua ja Elias ovat jo aiemmin ajautuneet veljessodan partaalle, ja huhutaan, että Elias on hakemassa tukijoita pimeyden valtakunnasta...

muokattu 30.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Lohikäärmetanssi 1 (Tulen ja jään laulu, #5)AnachéJäälohikäärme

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.0
Koska trilogian avausosa on pilkottu suomennoksessa kolmeen niteeseen, kannattaa lukea kaikki kolme yhteen menoon. Näin saa oikean kuvan romaanista. Taru kolmesta miekasta on minusta hyvä, muttei mikään huippusarja. Tarina on perinteinen, kyökkipojasta sankariksi, mutta Williamsin kerronta on sujuvaa, henkilöt kiinnostavia ja maailma historioineen ja kansoineen taitavasti luotu. Ensimmäisellä lukukerralla Velhon oppipojan alkupuoli vaikutti todella tylsältä, jätin kirjan välillä ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 32 vierailijaa
Jukuke, Wanda
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588