Vanhan kulttuurin kurssi
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (9)
Kirjahyllytilastot

Vanhan kulttuurin kurssi

Jukka Parkkinen
Julkaistu: 1996 (WSOY)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: ydinsota

Päällyksen suunnittelu: Tuula Mäkiä. Sidottu.

Ande Jussa on kulttuuriaineiden opiskelijana Anaren yliopistossa Uudessa-Australiassa. Enemmän kuin itse opiskelut Andea kiinnostaa opiskelijajärjestö Sarvipäiden paliskunnan toiminta. Mutta jotta voisi säilyttää opiskelijan statuksen, Anden on otettava itseään niskasta kiinni ja suoritettava jotain. Kesällä on vain yksi mahdollisuus, vanhan kulttuurin kurssi.

Heti kurssin alkaessa Ande tajuaa, että sillä on jokin aivan muu kuin opintoja kartuttava merkitys. Samaan aikaan hän joutuu yhdyskuntapalvelussa hoitamaan vanhaa ukkoa, jota pidetään noaidina, eräänlaisena shamaanina. Hänen seurassaan Ande kokee outoja asioita. Miten kaikki liittyy toisiinsa? Mikä on kurssin tehtävä? Yhtäkkiä Anden ennen niin rento elämä on muuttunut vaaralliseksi.

Vanhan kulttuurin kurssi on paitsi vauhdikas seikkailu myös katsaus tietoyhteiskunnan tulevaisuuteen ja sen mahdollisiin ongelmiin. Jännittävässä kertomuksessa sotketaan mukavasti maailmanjärjestys ja eri kulttuurit vuosia aikaisemmin tapahtuneen ympäristökatastrofin jälkeen. Uudesta-Australiasta kertoo myös Jukka Parkkisen aikaisemmin ilmestynyt teos Sinun tähtesi, Allstar.

muokattu 13.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Toisaalla (Jäljellä/Toisaalla, #2)Julma maaAinoa (Valinta-sarja, #3)Nälkäpeli: Matkijanärhi (Nälkäpeli, #3)Outolintu (Outolintu-trilogia, #1)
Paikalla 55 vierailijaa
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569