Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Jukka Jääskeläinen. Sidottu.
Philip K. Dick -palkinto 1984, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 1984, BSFA-palkintoehdokas 1986.
Tim Powersin läpimurtoteos, josta hänelle myönnettiin Philip K. Dick Memorial -palkinto. Toinen osa.
Sankarimme Brendan Doyle jatkaa pyörryttävän hurjaa aikamatkaansa 1800-luvun Lontoossa ja muinaisessa Egyptissä. Kuinka hänen lopulta käykään?!
Mukana juonessa edelleen:
– iljettävä Horrabin-klovni
– ihmissusi Koirankuono-Joe
– pojaksi naamioitunut kaunis neito
– muinaisegyptiläinen noita
Teoksen ensimmäisestä osasta kirjoitettiin mm.:
"Tim Powers on laatinut melkoisen scifi-keitoksen... Ihmeellistä on se, että paketti kestää hyvin kasassa, Anubiksen portit I on varsinaista mielikuvituksen lentoa... Tämänkaltainen kirja on tehokas tapa irtaantua lama-arjesta edes muutamaksi tunniksi" – Antti Niskula, Savon Sanomat
"Kirjalliset lisämausteet eivät yksinään riitä tekemään kirjasta hyvää tai huonoa. Sen ratkaisee sisältö. Sitä Anubiksen porteissa on." – Erkki Widenius, Lapin Kansa
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut |
Yhdysvaltalainen Tim Powers on syntynyt vuonna 1952 Buffalossa New Yorkin osavaltiossa. Hän muutti vanhempiensa kanssa seitsenvuotiaana Kaliforniaan, jossa hän nykyisinkin elää vaimonsa Serenan kanssa. Kirjailijan työnsä ohessa Powers opettaa kirjoittamista.
Anubiksen portit (1983) voitti ilmestyessään Philip K. Dick -palkinnon. Fantasiaa ja todellista historiaa yhdistävä aikahyppy 1810-luvun Englantiin on monien mielestä Powersin parhaita teoksia. Nimityksen ”steampunk” keksi vuonna 1987 K. W. Jeter luonnehtimaan Anubiksen porttien tapaisia viktoriaaniseen aikaan sijoittuvia fantasia- ja tieteisromaaneja.
Kirjallisuutta
Ulkomaisia fantasiakirjailijoita. Toimittanut ... (lisää)
Kirja-arvioita (2) |
---|
Kirjoittanut Dark Clark 06.10.2007
![]() Anubiksen porttien toinen osa (kirja on jaettu kahtia, en kylläkään käsitä miksi) ei yllä aivan ensimmäisen osan tasolle.
Kaksiosainen teos siis kertoo amerikkalaisesta Brendan Doyle -nimisestä miehestä, joka joutuu sattumien kautta Napoleonin ajan Englantiin. Juoneen on sekoitettu mustalaisia, egyptiläinen tietäjä, maagisia otuksia, salaperäisiä veljeskuntia, ihmissusi, sadistinen klovni ja useita historiallisia henkilöitä. Sopassa on runsain määrin aineksia ja ... (lisää)
|
Kirjoittanut tintti89 02.11.2010
![]() Kirjan toinen osa on selkeästi huonompi kuin edellinen, mutta on silti ihan luettavissa oleva. Juoni ja tyyli jatkuu samanlaisena kuin ensimmäisessäkin osassa. Egyptin seikkailut olivat tosin erittäin puuduttavia, niitä oli liikaa enkä oikein pysynyt perässä mitä tapahtui ja milloin.
Henkilöt ovat tässäkin osassa aivan omia persooniaan. Olisin toivonut kirjaan enemmän mukaan Coleridgeä, sillä hän jäi persoonana erittäin pintapuoliseksi raapaisuksi. Kirjailijalta olisin ... (lisää)
|