Anubiksen portit 2
Keskiarvo 3.87
3.87 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (49)
Kirjahyllytilastot

Anubiksen portit 2

Tim Powers
Julkaistu: 1993 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: The Anubis Gates
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: 1800-luku, aikamatkustus, philip k. dick -palkinto, prix apollo -palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Jukka Jääskeläinen. Sidottu.

Philip K. Dick -palkinto 1984, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (fantasiakirjat) 1984, BSFA-palkintoehdokas 1986.

Tim Powersin läpimurtoteos, josta hänelle myönnettiin Philip K. Dick Memorial -palkinto. Toinen osa.

Sankarimme Brendan Doyle jatkaa pyörryttävän hurjaa aikamatkaansa 1800-luvun Lontoossa ja muinaisessa Egyptissä. Kuinka hänen lopulta käykään?!

Mukana juonessa edelleen:

– iljettävä Horrabin-klovni
– ihmissusi Koirankuono-Joe
– pojaksi naamioitunut kaunis neito
– muinaisegyptiläinen noita

Teoksen ensimmäisestä osasta kirjoitettiin mm.:

"Tim Powers on laatinut melkoisen scifi-keitoksen... Ihmeellistä on se, että paketti kestää hyvin kasassa, Anubiksen portit I on varsinaista mielikuvituksen lentoa... Tämänkaltainen kirja on tehokas tapa irtaantua lama-arjesta edes muutamaksi tunniksi" – Antti Niskula, Savon Sanomat

"Kirjalliset lisämausteet eivät yksinään riitä tekemään kirjasta hyvää tai huonoa. Sen ratkaisee sisältö. Sitä Anubiksen porteissa on." – Erkki Widenius, Lapin Kansa

muokattu 01.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yön demoni (Jääkansan tarina, #33)Muumien kiehtova maailmaVelho (Musta torni, #4)Sumumetsien lumous (Hämärän matkamiehet, #1)Vaeltaja unien portilla (Portti-kirjat, #1)

Kirja-arvioita (2)

Dark Clark avatar
Kirjoittanut
4.0
Anubiksen porttien toinen osa (kirja on jaettu kahtia, en kylläkään käsitä miksi) ei yllä aivan ensimmäisen osan tasolle. Kaksiosainen teos siis kertoo amerikkalaisesta Brendan Doyle -nimisestä miehestä, joka joutuu sattumien kautta Napoleonin ajan Englantiin. Juoneen on sekoitettu mustalaisia, egyptiläinen tietäjä, maagisia otuksia, salaperäisiä veljeskuntia, ihmissusi, sadistinen klovni ja useita historiallisia henkilöitä. Sopassa on runsain määrin aineksia ja ... (lisää)
tintti89 avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan toinen osa on selkeästi huonompi kuin edellinen, mutta on silti ihan luettavissa oleva. Juoni ja tyyli jatkuu samanlaisena kuin ensimmäisessäkin osassa. Egyptin seikkailut olivat tosin erittäin puuduttavia, niitä oli liikaa enkä oikein pysynyt perässä mitä tapahtui ja milloin. Henkilöt ovat tässäkin osassa aivan omia persooniaan. Olisin toivonut kirjaan enemmän mukaan Coleridgeä, sillä hän jäi persoonana erittäin pintapuoliseksi raapaisuksi. Kirjailijalta olisin ... (lisää)
Paikalla 27 vierailijaa
Uusin jäsen: Doora
Jäseniä yhteensä: 9858