Segrfell-sarjan 3. osa on nimeltään Rottien jaarli. Siinä Segrfellin saariston pitkään patoutuneet jännitteet alkavat puhjeta niin kuin kypsä paise. Yksi Segrfellin erikoisuuksista ovat lukuisat uskonnolliset järjestöt ja salaseurat, joita on niin paljon että saaristoa on joskus sanottu maailman uskontojen hautausmaaksi. Siellä elää kituuttaa syrjäisissä yhteisöissään monta sellaistakin uskontoa, jotka muualla maailmassa ovat jo unohtaneet edes olleensa olemassa. Eräs niistä, Pandin vanhauskoiset, löytää itsensä perimmäisen kysymyksen ääreltä.
Kun Sukujen sortamat maalaiset huomaavat, että myös aateliset ovat lihaa ja verta, ja historiantutkija saa pääsyn suljettuihin arkistoihin, käynnistyy tapahtumasarjoja, jotka uhkaavat uuden kuninkaan ja Sukujen valtaa. Saako Uusi kuningas herttuat käännettyä puolelleen? Entä onko muinainen sankari Merte Panion oikeasti palannut? Saari uhkaa luisua väkivallan kierteeseen. Legendaarisen naissoturin Kelsin jälkeläisten muodostama salainen naisten suku Veld Kelsinga, jonka voimakkaat naiset ovat vuosisatoja aina halutessaan taluttaneet puolisoitaan ruhtinaita kuin pässiä narussa, joutuu tutkiskelemaan itseään ja jatkuvan olemassaolonsa edellytyksiä. Joku tärkeä henkilö on hukassa, ja häntä etsitään. Yksi entinen maantierosvo löytää itsestään uusia puolia, jotka pakottavat hänet kysymään: kuka minä oikein olen?
Kirja on sähköinen ja sitä voi saada luettavakseen vain Hypnozone-nettisaitin kautta.
Arvosana kirjalle
Erkki Kauhanen
Erkki Kauhanen (s. 1957) on espoolainen biologi ja toimittaja, joka on työskennellyt muun muassa Yleisradion tiede- ja kulttuuritoimittajana sekä radion tiedetoimituksen päällikkönä. Kauhanen on matkustellut laajasti Euroopassa ja Etelä-Amerikassa ja asunut muun muassa Tukholmassa ja useita vuosia Vietnamissa.
Segrfell-sarja
Kuusiosainen sarja. Kirjat ovat sähköisiä ja saatavilla vain Hypnozone-saitin kautta.