Paheiden palatsi
Keskiarvo 3.40
3.40 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Paheiden palatsi

Tim Powers
Julkaistu: 1990 (Kirjayhtymä)
Alkuperäinen nimi: Dinner at Deviant's Palace
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: philip k. dick -palkinto, ydinsota

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Jukka Jääskeläinen. Päällys: Mikki Paajanen. Sidottu.

Philip K. Dick -palkinto 1986, Nebula-palkintoehdokas 1985.

Ensimmäinen suomennos palkitulta SF-kirjailijalta. Karmaisevan kerronnan näyte. Huikea tulevaisuusfantasia Los Angelesin pommien repimiltä raunioilta, kulttuurin jätekasojen laitumien harhautuneista eloonjääneistä etsimässä unohdusta väistämättömälle kohtalolleen.

Kukaan ei muista miten ennen elettiin. Tärkeintä on selvitä tästä todellisuudesta: ryöstävistä rosvoista, raivoisista, huumeiden vallassa riehuvista närhilaumoista, jotka sokeasti tottelevat palatsin käskyjä.

Palatsi on Norton Närhenpuskan valtakeskus, huumeluola ja uuden uskonnon temppeli, jossa palvotaan sen isäntää. Greg Rivas ei ole aikoihin pelastanut ketään närhien kynsistä, mutta kun hänen entinen rakastettunsa joutuu uhriksi, on pakko toimia ja nopeasti.

Tunkeutuminen palatsin sokkeloihin merkitsee Gregille myös matkaa omiin sisäisiin ulottuvuuksiin. Kuka hän todella on? Millaista on ylittää pelon ja pahuuden rajat? Mitä tarkoittaa rakkaus? Matka mullistaa kaiken lopullisesti – ja jännitys tihenee tehokkaasti.

Tim Powers on saanut aiemmasta tuotannostaan Philip K. Dick Memorial Award -palkinnon.

muokattu 24.02.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yhä sininen taivas (Paljaan taivaan alla, #3)Saga (Saga, #1)Saga: Viides kirja (Saga, #5)Viimeinen tähti (5. aalto, #3)Time Riders (Time Riders, #1)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
4.5
Tutustuin Powersiin lukemalla mestarillisen Anubiksen portit, ja jatkoin sitten tällä kirjalla. Paheiden palatsi ei ihan pärjää edeltäjälleen, mutta kyseessä on todella hieno ja viihdyttävä kirja. Romaani muistuttaa Anubista vauhdikkaallla juonellaan, hyvin kuvatulla päähenkilöllään ja onnistuneella lopetuksellaan. Ydintuhon jälkeinen Kalifornia on myös kiinnostava tapahtumapaikka, ja kirja on alle 300-sivuisena sopivan lyhyt. Annoin neljä tähteä, mutta mietin vähän viittäkin. Palkittu Paheiden palatsi on itsenäinen teos eikä kuulu mihinkään sarjaan.
Paikalla 19 vierailijaa
Uusin jäsen: erkki aleksejeff
Jäseniä yhteensä: 9640