Alkuteos ilmestynyt 1975. Suomentanut Matti Rosvall. Sidottu, kansipaperi.
Tähtivaeltaja-palkinto 1985, Portti-palkinto 1986 (käännösteokset).
Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden
Top 50-listalle 2000.
Sisältää valikoiman alkuperäisteoksen novelleja:
Vavahduttavan kauniita balladeja ja hyytäviä kauhunäkyjä seitsemän novellin kokoelmassa. Cordwainer Smith luo kertomuksissaan täysin omaleimaisen maailmankaikkeuden. Hänen avaruutensa on julma, ärjyvä kaaos, jossa ihminen voi voittaa vain turvautumalla epätoivoisiin keinoihin. Yksi osa tarinoita kertoo alaihmisistä, jotka kamppailevat tasa-arvosta ihmisen rinnalla. Tähän kamppailuun ja kaikkeen universumissa tapahtuvaan ihmiskunnan kehitykseen vaikuttaa salaperäisin valtuuksin toimiva Ihmistaidon neuvosto, Smithin kosmoksen jumalavastine.
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut |
Cordwainer Smithin oikea nimi oli Paul Myron Anthony Linebarger (Yhdysvallat, 1913–1966).
Linebarger kasvoi Kiinassa ja Saksassa. Hän palveli Yhdysvaltain asevoimissa ollen tiedustelutoiminnassa muun muassa Intiassa ja Kiinassa. Hän sai everstin arvon. Siviilissä hän oli Aasian opintojen professori John Hopkinsin yliopistossa sekä presidentti John F. Kennedyn ulkomaansuhteiden neuvonantaja.
Kuusivuotiaana Linebarger joutui leikkiessään onnettomuuteen ja hänen vasen silmänsä sokaistui. Tämä sai osaltaan hänet tuntemaan olonsa entistä erilaisemmaksi ja johti kirjoitusharrastukseen.
Smithin kielessä myös sanojen rytmillä ja ... (lisää)
Kirja-arvioita (1) |
---|
Kirjoittanut sinidean (01.02.2015)
![]() Kaikki kokoelman novellit sijoittuivat samaan maailmaan ja niissä oli hauskasti myös viittauksia toisiinsa. Tarinoissa oli paljon mielenkiintoisia ja mielikuvituksellisia oivalluksia, jotka ihastuttivat minua. (Esim. avaruusaluksen kapteeni ohjasi alusta vain "omien aivojensa sykäyksillä". Tai että avaruusmatkalle voi ottaa mukaan seurakseen "holokuutioina" ketä tahansa perheenjäseniä, ystäviä tai palveluskuntaa.) Monissa novelleissa toistui samoja teemoja esim. avaruusmatkailu ja ... (lisää)
|