Tempeste
Tempeste on 12 tason Aseenkantaja 6.75k aktiivisuuspisteellä
Edistyminen seuraavalle tasolle:
Arvioinut 32 kirjaa (keskiarvolla 7.75/10)
Kirjoittanut 2 viestiä foorumille
Viimeisimmät tapahtumat
Takakansi lupasi "vavisuttavia mystisiä voimia, synkkiä petoksia ja kiellettyä intohimoa". Niin, no, onhan tuokin tapa tätä kirjaa kuvata. Alkuasetelma vaikuttaa hyvältä. Kahtia jaettu kaupunki, kapinallisia, fantasiaa, scifiä, salaisuuksia. Mutta he hei, eihän tämä kirja onnistunut yllättämään alkuunkaan. Luulisi, että kun kerta toisensa jälkeen ns. kunnolliset ihmiset vetävät aseen takataskustaan ja ampuvat viattomia täysin yllättäen, lukija yllättyisi. Niin ei käynyt. Saatoin kolmea sivua ennen tapahtumaa osoittaa kirjaa ja sanoa itsekseni "Jep, tämä tyyppi ampuu tuon toisen." Ja olin oikeassa, joka kerta. Miten näin suuret paljastukset voi kirjoittaa niin ennalta-arvattavasti? Hahmoihin petyin. Hunter oli aivan kamala, toisaalta salaperäinen ja kunnollinen, toisaalta naiivi ja ällöttävän suloinen. Ei häntä voinut ottaa tosissaan. Ja Aria... Luulisi 17-vuotiaalla olevan enemmän järkeä päässään. Kuvio oli selvä ensimmäisiltä sivuilta, mutta päähenkilömme oli liian pikkuprinsessa nähdäkseen nenänsä eteen. Perhe ei tarkoittanut mitään tässä kirjassa. Arian vanhemmat olivat häikäilemättömiä, eikä Arialtakaan kamalan kauaa kestänyt ennen kuin hän päätti heidät tuhota. Ja kielletty rakkaus taas... En ymmärrä, miten Aria ja Hunter rakastuivat toisiinsa. Tuntui siltä, kuin pari lasta olisi ollut keinumassa yhdessä, ja yhtäkkiä he olivat valmiita riskeeraamaan kaiken rakkautensa vuoksi. Jäin ihmettelemään, että mitä välissä tapahtui. Kirjassa oli kolme hahmoa, joista pidin. Davida, Elissa Genevieve ja Violet Brooks. Ja minun tuurillani tietenkin kaikille kävi huonosti. Eikä kukaan välittänyt. Davida uhrautui heidän vuokseen, mutta Aria tuskin hätkähti. Elissan todelliset tarkoitusperät olivat kristallinkirkkaat siinä vaiheessa, kun Aria kutsui hänet mukaansa viimeiseen taistoon. Violet Brooksista pidin ensihetkistä asti. Hänestä ei kuitenkaan kerrottu juuri mitään, vaikka hän oli juonen kannalta tärkeä hahmo. Outoa? Ja sitten kun hän kuoli, Hunteria ei kiinnostanut ollenkaan. Mitä siitä, että äitini kuoli, kun voin olla Aria sinun kanssasi, tässä sairaalassa, jonne me Turkin kanssa sinut saimme salakuljetettua täysin ongelmitta? Epäuskottavaa. Sääli todellakin, koska alussa kirja vaikutti hyvältä. Idea oli hyvä, mutta mitä syvemmälle juonessa edettiin, sitä vastenmielisemmältä lukeminen alkoi tuntua.
Jaahas... Että sellasta. Alkaa todella vahvasti, Cassiopeian ensimmäinen näkökulma on todella laadukas, jännittävä ja salaperäinen, mutta tarpeeksi selkeä kuitenkin. Näkökulman vaihteleminen häiritsi aluksi, mutta Evanin tultua kuvioihin odotin Zombien lukuja. Tämä on näitä Twilightia seuraavia rakkaustarinoita, joissa ei todellakaan, kuoleman uhalla luottaa kehenkään, mutta silti Cassie rakastuu ja luottaa sokeasti ensimmäiseen vastaantulijaan. Jos rakkaustarina poistettaisiin, kirja olisi ainakin 4,5 tähden arvoinen. Zombien ja Hakan välinen suhde on mielenkiintoinen ja suloinen, se pelastaa kirjan.
Minerva, 2008 Jules Vernen kirja... Järjestykseltään toinen klassikko, jonka olen lukenut. (Ensimmäinen oli Agatha Christien, jos joku haluaa tietää.) Rakastin pienempänä näihin kirjoihin perustuvia animaatioita. Siksi tämänkin kirjan kirjastosta poimin. Ja siksi jatkoinkin lukemista, vaikka se jossain kohdin tuntuikin pakkopullalta. Kuin olisin itse hukkunut mereen. Ihan aluksi, en tiedä, paljonko tästä on suomentajan ja paljonko Vernen työtä, mutta kirjan kirjoitustyyli poikkeaa suuresti Vernen toisesta kirjasta, (Maailman ympäri 80 päivässä) jonka olen lukenut. Kuvailu on hyvin mielikuvituksellista, ja kirjailija on selvästi nähnyt paljon vaivaa ottaessaan selvää meren ihmeellisistä otuksista ja kehittäessään kapteeni Nemon eksoottisen henkilöhahmon. Mutta Verne on tässä kompastunut omaan nokkeluuteensa. Kuvailu rönsyilee ja tunkee joka kolosta. Luulisi sen nostavan kirjan arvoa, kun kuvailu vie vähintään 2/3 kirjan sivumäärästä, mutta nyt se ei vain toimi. Pitkiä kuvailukasoja on raskas lukea, hahmoista ei saa tarpeeksi tietoa. Myös dialogia olisin kaivannut huomattavasti enemmän. Itse kapteeni Nemosta on vielä mainittava sen verran, että siltä kohdin Verne on onnistunut. Lukija ei pääse Nemon ajatuksiin sisälle yhtään sen enempää kuin tutkija Aronnax. Näkökulma on hyvin valittu, ja vielä paremmin toteutettu. Neuvokas oli hieman laisu minun mielestäni, hänen panoksensa kirjan henkilökastissa oli hyvin mitätön. Myös kuumaverisen Ned Landin arvattavuus oli hieman rasittavaa. Kaiken kaikkiaan kirja on kuitenkin klassikko, joka kannattaa lukea. Laskin arvosanaani ensin ajattelemastani neljästä tähdestä kolmeen ja puoleen luettuani Vernen toisen kirjan. Niinpä näin, mihin kirjailija todella parhaimmillaan pystyy.