Milu
Milu on 22 tason Soturi 23.79k aktiivisuuspisteellä
Edistyminen seuraavalle tasolle:
Arvioinut 125 kirjaa (keskiarvolla 7.67/10)
Kirjoittanut 11 viestiä foorumille
Risingshadow.net kirjahylly
Saavutukset:
Viimeisimmät tapahtumat
Ihmettelen, olenko lukenut eri kirjan kuin moni muu.
Alusta asti Punainen kuningatar ei lukukokemuksena varsinaisesti erottunut muista viimeaikaisista YA-dystopioista. Sinänsä kiinnostavat yhteiskunnalliset yksityiskohdat tuntuivat trivialisoiden kerrotuilta (ikään kuin kirjailija itsekin olisi lukenut tämän jo 100 kertaa).
Hyvin pian alun jälkeen tapahtui suorastaan leegio niin isoja yhteensattumia, että uskottavuus tuntui karisevan tarinasta pahasti.
Suunnilleen tässä vaiheessa aloin kiinnittää huomiota myös kirjailijan ärsyttävän liukuhihnamaiseen taipumukseen lisätä dramatiikkaa kertaamalla kohtauksen (?) viimeisessä kappaleessa kaiken vielä kerran ja painottamalla tiettyjä asioita. Myös kirjailijan draamakäsikirjoittajatausta kai näkyy siinä, että ympäristö ja hahmot tuntuu olevan kuvattu visuaalisia kliseitä hyödyntämällä.
Plussaa kuitenkin siitä, että tarina tosiaan eteni nopeasti. Kunhan tylsät kohdat skippaili (esim. romanssit), niin olihan tässä ihan reipasta toimintaa ja taisteluita.
Matkijanärhikin oli hyvä kirja, vaikka ei niin hyvä kuin edeltäjänsä. Kirja sisälsi reipasta toimintaa ja kunnon draamaa ja todella paljon kaikkea sellaista, mistä normaalisti ilahdun tässä lajityypissä. Toteutus ei vain ollut paras mahdollinen. Tietyt yksityiskohdat toistuivat sen verran paljon, että siihen alkoi kiinnittää huomiota. Vähän liikaa aikaa kulutettiin myös hyvin toisiaan muistuttavissa menneiden ja tulevien vatvomisissa, vaikka tämä osuus enimmäkseen olikin viihdyttävästi kirjoitettu. Epäuskottavuutta hipovia käänteitä oli myös matkan varrella useampia, mikä sai aikaan "draamaa draaman vuoksi" -vaikutelman, ja muutama yllättävä tapahtuma loppupuolella oli hieman töksähtävä eikä riittävästi perusteltu tai käsitelty. Töksähtelevyyden ja lievän epäuskottavuuden takia henkilöhahmoihinkin eläytyminen oli vaikeampaa, ja tietyt asiat lopussa eivät herättäneet minussa niin paljon tunteita hahmojen puolesta kuin olisivat voineet. Toisaalta juoni eteni taas kiitettävän nopeasti. Kirja oli hyvinkin lukemisen arvoinen ja Nälkäpeli-trilogia kokonaisuuten kirkkaasti 2000-luvun nuorten spefin parhaimmistossa.
Locke Lamoran valheet ei ollut lukukokemuksena niin mahtavan poikkeuksellinen kuin kaiken ylistyksen perusteella odotin, mutta silti selvästi positiivinen. Huumori oli hauskaa ja päähenkilön kohtalosta jaksoi välittää. Maailman historiasta oli kiinnostavia vihjauksia ja kulttuuria ja teknologiaa oli kiinnostavasti tuotu esiin. Muutamia ällöjä tai pysäyttäviä raakuuksia oli siellä täällä ja tämäkin edisti juonen seuraamista, mutta raadollisuus tuntui välillä hiukan itsetarkoitukselliselta (sentään suht. harvoin, kun vertaa moneen muuhun aikuisille suunnatun fantasian nykyedustajaan.) Kirja on toki viihdyttävä, mutta joitakin epätäydellisyyksiä oli havaittavissa. Joitakin kiinnostavia lankoja jätettiin turhaan roikkumaan. Jotkut hahmot eivät ehtineet herätä niin paljon eloon omana, selkeästi muista erilaisena persoonanaan kuin olisi suonut. Tarinan mysteerien paljastuksissa ei myöskään käytetty loppujen lopuksi mitään sellaisia aineksia, joita ei olisi osannut odottaa. Hauskinta kirjassa olivat ehdottomasti päähenkilön monimutkaiset juonittelut ja persoona, josta piti kirjan edetessä yhä enemmän.