Sparhawk

Sparhawk on 17 tason Kaartilainen 13.72k aktiivisuuspisteellä
Edistyminen seuraavalle tasolle:
Arvioinut 74 kirjaa (keskiarvolla 7.51/10)
Kirjoittanut 4 viestiä foorumille
Saavutukset:
Moi. Olen -70 syntynyt kahden lapsen isä pohjanmaalta. Pidän fantasiasta, ehkä tosin hyvin perinteisestä ja monille edistyneimmälle ns. helposta kirjallisuudesta. No, jonkun täytyy olla keskitienkin kulkija... Aloitin Tolkkienista ja kokeilin Linnunratasarjaa. Tämä monille niin helmi oli minulle vähän outo ja siksi hämmästyin kun pidinkin Rajaniemen Kvanttivaras-sarjasta. Olihan se tietysti aika loikka Potterien ja Eddingsien jälkeen.
Belgarionin jälkeen oli fiilis, että mitäs sitten. Uteliaisuus toi tänne Risingille ja päätin aloittaa Forgotten Realmsin lukemisen. Nyttemmin menossa "jo" Dragonlance-sarjassa. Arki on kiireinen eikä kuitenkaan tule kymmenittäin kirjoja vuodessa luettua joten eteneminen on hidasta.
Leffat ovat auttaneet valitsemaan hieman suuntaa myös, esimerkkinä Universumin Tomu. Jälkikasvu on siinä iässä, että onneksi lukeminenkin maistuu ja yhdessä katsottiin Outolintua ja Luukaupunkia. Kirjat onkin juuri saapuneet. Pitää varmaan lukea niin on yhteistä puhuttavaa :-D

Olin ensin vähän skeptinen tähän neljänteen osaan kun tuntui, että varsinainen saaga oli jo ohi kolmen osan jälkeen ja tämä on jokin lämmittelyosa. Ehkä, mutta ihan hyvin siihen oli saatu puhallettua uutta hehkua erilaisen ajan kulumisen myötä maassa. Jos piti kolmesta ekasta tämä menee samalla myös ja ja ehkä jopa paikottain vähän parempi kun tietyt hetket 1-3 kirjoissa. Ei mitenkään maagista fantsua mutta kelpo ajanvietettä eikä liian vaikeaa. Paikoin ärsytti tietyt takaumat kun kolme ekaa oli niin tuoreessa muistissa.

Hyvä kirja. Pidin maailmasta ja siitä miten se koittuu nykypäivään muun maailman keskelle. Ehkä näin melkein 50:lle teinirakkautta oli vähän liiallisessa roolissa mutta toisaalta se perustelee hyvin päähenkilöiden motiivia läpi sarjan. Suosittelen, viihdyttävä, tuore ja jännittäväkin.

Ehdottomasti Jäätuulen laakson paras osa. Salamurhaaja käy välillä raivostuttavankin nokkelaksi ja takaa-ajo Regiksen pelastamikseksi on viihdyttävä. Ainakin minut tempasi mukaan ja piti otteesaan. Tästä trilogiasta ensimmäinen osa toimii itsenäisenäkin kirjana kun taas 2&3 on selkeää jatkumoa toisilleen ja kuluu lukea järjestyksessä mutta ei välttämättä kaipaa ykköstä alle. Muille 3/5 tässä sarjassa mutta päätösosalle 3,5/5.

Tuttua ja turvallista Salvatorea, ei niin yllätyksellinen mutta ei vielä floppaakaan pahasti. Viihdyin kyllä tämän parissa vaikka tämä trilogia ei ylläkään ensimmäisen tasolle. Kannattaa kuitenkin jatkaa Drizztn tarinoiden lukemista ainakin tähän asti ja kun on tämän lukenut niin palkko lukea päätösosakin joka on tämän kolmikon paras. kolme/viisi staraa.

Hyvä kirja ja hyvä päätös trilogialle. Aikaisemmille osille 4 tähtee, tälle annoin "vain" 3,5. Kolmas osa ei enää tarjonnut samalla lailla yllätyksiä kuin mitä ensimmäinen ja toinen osa. Gevulot-sovelluksien ja Villikoodiaavikon tapaisia ahaa-yllätyksiä ei tullut samalla lailla. EI kuitenkaan huono kirja, en suosittele lukemaan kuitenkaan näitä itsenäisinä vaan kannattaa urakoida sarja ihan järjestyksessä. Kolmas osa tosiaan nivoi tapahtumia yhteen, ehkä vähän turhaan selittelyä oli ilmassa. Jotai jäi ainakit itselleni hampaan koloon ja jäi kutuna, ettö josko Flambeurista vielä jotain kuultaisiin, ainakinjosain muodossa. Suosittelen sarjaa lämpimästi.

Kelpo jatkoa Musta Haltia sarjalle. Tämä ei ihan yllä sen tasolle. Ehkä yllätyksellisyys jäi vähän puuttumaan. Kelpo fantsu joka tapauksessa. Tälle kolme staraa kun edelliseen trilogiaan 4, 3.5, 3.5... Wulfgar ja Bruenor on isossa roolissa eikä pelkästään Drizzt ja ihan mielenkiinnolla jään odottamaan kaverusten vaellusta Jäätuuli #2:ssa...

Loistava kirja, loistava sarja. Helppo lähesty ja omaksua. Sopii monipuolisesti kaikille, luulen (noista HC Dystopia-lukijoista en tiedä :-) Sain kirjan kakkososan pokkarina lahjaksi kun omista ei keräile kirjoja. EN ollut kuullu ko. sarjasta mitään (tämä ennen leffoja) ja aattelin, että voin mä säilyttää sen et jos joskus tulee luettu. En syttynyt heti, toisaalta miksi aloittaa #2:sta? Tuli sitten hommattua kentokentältä tämä kun ei ollut mitään matkalukemista. Yleensä ei tule reissuilla saatua kirjoja sit kuitenkaan luettua mutta tämä tuli luettua loppuun aika pian. Kolmososaa piti hieman aikaa vartoa ja on niitä harvoja kirjoja jokka on tullu ostettua uutena eikä huutonetistä... Sankarin sukupuolella ei ollut mitään tekemistä sen asian kanssa miksi tämä olisi ns. tyttöjen tai poikien kirja. Minusta ainakaan. Juoni oli hyvä, hyvä maailman kuvaus ja jännä, raadollinen tarina. Oliko loppu onnellinen? Selvitähän itse .-)

Eihän tämä mikään Hobitti-tarina ole joten sellaista etsivä pettyy mutta jos osaa suhtautua tähän omana kirjana jonka tarina on yksi osanen sitä maailmaa niin kirjasta kyllä pitää.

Kelpo päätösosa trilogialle. Sansan kaipaamaa läheisyyttä oli mielestäni toki Mooshien ja Drizzin välisessä ystävyydessä. Itse taas pidin vähiten lohikäärme-osuudesta. Vähän turha (kuulostaa pakolliselta TSR: lohikäärmeeltä) ja liiaksi tuli Hobitti ja Smaug mieleen. Ärsyttävästi tämäkin kirja spoilaa sivun verran heti karttojen jälkeen ennen Esinäytöstä.

Hyvä jatko-osa Kotimaalle. Tämä #2 on vähän Road-movie-henkinen missä oman kansansa hylkäämä ja perheensä vainoama luopio joutuu pakenemaan paikasta paikkaan mikä lopulta johtaa ajatukseen ja pakenemiseen maanpinnalle. Muodostunut ystävyys Belwar Dissengulpiin oli koskettava ja kääpiökaupunkiosuus parhaasta päästä. Zombie-osuus meinas mennä overiksi enkä itsekään oikein noihin mielennylkijöihin innostunut. Hyvä kirja joka tapauksessa. Eniten ärsyttää tuo spoilaus-sivu kirjassa itsessään missä ote tulevasta. Jos ette tekään pidä moisesta, hypätkää suoraan lukuun 1.

Hyvä fantsu. Alla jo paljon hyviä arvostelua joten yritän olla spoilaamatta: Alku oli tosiaan hämärä, ahdistavakin ja mietin että mitenkähän tässä käy, ostinko turhaan heti kerralla kaikki kolme osaa mutta ei. Viihdyttävä kertomus erilaisesta (todellakin) maailmasta. Kirjalle kannattaa antaa aikaa enemmän kuin ekat 50 sivua jotta alkaa ymmärtää Menzeberranzania ja Drizziä. Sen jälkeen koko Mustahaltia-Trilogia olikin nakuteltu aika nopsasti :-D

Hyvää luettavaa Belgarionin ja Mallorean tarujen jälkeen jos maailmasta jäi jotain ns. kaivelemaan. Kirjoitusasussa selvästi häiritsi muutamat lapsekkaan oloiset lisäykset (Belgarathin kommentit) jotka toistivat jo itseäänkin. Ihan ok luettavaa silti. Itse luin Polgara velhottaren tarinan ennen Belgarath:n tarinaa ja pidin siitä enemmän siksi tälle vain kolme staraa kun Pol-täti sai 3,5. Kirjojen lukemisjärjestys ei minua haitanut.

Mestarivaras Jean le Flambeur:n tarina jatkuu samassa sokkeloisessa tieteismaailmassa todellisuuden raja-aitoja kaataen... Ekan osan jälkeen tämä kirja oli helpompi lähestyä kun tiesi mitä odottaa, mutta aloitin tämän väsyneenä ja oli heti tuoreeltaan pakko lukea alku uudestaan jotta pysyi vähän kärryillä siitä missä Flambeun mennä viipottaa. Tieteellistä termistöä on ehkä vähemmän kuin ensimmäisessä osassa ja muutenkin ehkä luettavampi kokonaisuutena. Kirjan luvut on rakennettu kuin Tarantinon leffoissa. Vasta loppupuolella tajuaa miten hienosti alkuosan irrallisilta vaikuttavat luvut nivoituvat kokonaisuuteen. Skarppina siis saa olla koko ajan kirjaa lukiessa. Jos ykösessä suosikkini oli Gevulot-sovellus tässä se on varmaan pieni Jinni-ruukku :-) Aivan loistavaa kekseliäisyyttä!!! Samat 4/5 staraa kuin ykkösosalle. Kirja ei pettänyt, tykkäsin.

Ostin tämän kirjan Hki-Vantaan lehtipisteestä kun jotain lukemista piti saada parin viikon työreissulle Aasiaan. En tiennyt mitä odottaa ja olihan kirja ensialkuun pieni "kulttuuri shokki" ja komppaan Kirjaneidon arvostelua: - "Alkukirja vilisee dilemmavankiloita, arkontteja, tsaddikeja, zokuja, gevuloteja ja herra ties mitä muita keksintöjä," Minulle erityisesti Gevulot jäi mieleen oikein oivallisena ideana. Kun muistaa että Scifissä ei mielestäni tarvitse perustella jokaisen ns. laitteen olemassaoloa tai teknistä toimintaa. Kyse ei kuitenkin ole tekniikan käyttöoppaasta! Niin lukunautinto vain paranee kun ei anna Rajaniemen keksintöjen paljouden haitata lukukokemusta. Meno oli totisesti vauhdikasta ja hienosti oli toteutettu siirtymät reaalimaailman ja virtuaalimaailman välillä. Vai tapahtuuko mitään "normimaailmassa" vai joko sieltä on jo tultu ulos, pitää aina välillä miettiä. Jospa kaikki onkinvaan yhtä suurta "pelimaailmaa" ken tietää? Jotenkin tuli mielleyhtymiä Linnunradan käsikirja liftareille opukseen. Varmaan siksi, että kirjan hankinta oli niin satunnainen ja toisaalta Liftari tuli luettu paljon nuorempana ja senkin kirjan juonenkulku tuntui aluksi aika käsittämättömältä. Quantum Thief vaan paranee loppua kohti ja odottavan aika oli pitkä ennen kuin pääsi kakkososaan käsiksi. Välillä kvantti-sitä ja kvantti-tätä alkoi lähestyä saturaatiopistettä mutta kokonaisuudessaa älykkäästi kirjoitettu ja erilainen. Pidin kovasti, lopulta kun alkuun pääsin. Siksi ehkä vaan 4/5 staraa. Suosittelen!

J.R.R.:n fanina tämäkin tuli hankittua. Kirja on kaksijakoinen. Sisältää historiallisen vakuuttavan oloisen selvitysosan jossa Scandinaavisempikin puoli Beowulfin tarun syntyhistoriasta paljastuu ja tottakai käydään läpi yhtymäkohtia Tolkienin tuotantoon. Loput kirjasta koostuu itse Beofulf runokokoelmasta. Kirja on tarkoitettu hard core Tolkien faneillekin mutta historiasta, kielten synnystä yms. kiinnostuneille ja miksei tutkijoillekin. Jos on jaksanut lukea Kalevalan, on toivoa, että tn. jaksaa myös lukea tämän. Tarinassa ei sinänsä ole mitään vikaa mutta runomitta voi olla hankala omaksua ja siten häiritä kokonaisuuden ymmärtämistä. Itsellä meni siihen tovi. Luin lopulta tekstin suht nopeasti putkeen runimitasta välittämättä ja se toimi ainakin minulle ja lopulta tarinastakin sai itselleen mielenkiintoisen lukukokemuksen. Kaksitähteä siksi että on sen verran kuitenkin "työläs" opus ettei voi suositella miksikään kevyeksi lukupaketiksi. Asiasisällöltään ja kunnioituksesta tälläistä historiallista julkaisua kohtaan olisi voinut antaa tähden lisääkin mutta arvio pelkästään fantu-lukukokemuksena pelkästään.

Näin ensin samannimisen elokuvan ja kun kuulin, ettei lisäosia elokuvaan ole tulossa niin hommasin kirjat itselleni. Tätä eka osaa lukiessa elokuvan erilaisuus haittasi lukunautintoa koska leffa oli vielä tuoreessa muistissa mutta ehkä sarjakin petraa vanhetessaan siksi tälle 3,5 ja muille 4 staraa. Idea, maailman kuvaus ja tarinan rakentaminen miellytti. Tietty "uskonnon" vastaisuus näkyy kirjassa muutenkin kuin kirkon kuvaaminen keskiaikaisen inkvisition kaltaisena vallantavoittelukoneistona, joten ymmärtää miksi Jenkeistä rahoitusta ei seuraaviin osiin ole tullut. Muutenkin menestys on ehkä jäänyt Euroopan pään varaan. Fantsufaneille hyvä valinta jollei ole vielä tullut luettua.