Pete

Pete on 3 tason Otus 1.32k aktiivisuuspisteellä
Edistyminen seuraavalle tasolle:
Arvioinut 6 kirjaa (keskiarvolla 9.83/10)
Kirjoittanut 0 viestiä foorumille
Viimeisimmät tapahtumat
Ostin tämän kirjan heti sen ilmestyttyä, luin sen samantien, ja tarkoitus oli kirjoittaa myös pieni arvostelu teoksesta.
Erinäisistä syistä johtuen on sen kirjoittaminen kestänyt liki vuoden. Mutta tässä se nyt on!
Kymnaasin kanssa Auer sukeltaa syvälle synkkiin vesiin. Mutta hän tekee sen tyylillä ja taidolla. Hän kuvaa nuoren henkilön
yksinäisyyttä, ahdistusta ja epätoivoa koskettavasti, tehden kuitenkin selväksi että synkimmälläkin pilvellä on hopeinen
reunus. Tarinan sävy muuttuu juohevasti epätoivosta ensin varovaiseen toivoon, ja siitä itseluottamuksen vähitellen
kasvaessa varmuuteen paremmasta tulevaisuudesta. Vaikka pahuus ja pimeys onkin uhkana taustalla.
Nykyaikana, kun joka "Tuutista" tulee lähes yksinomaan ikäviä, surullisia, pelottavia uutisia, joiden käsitteleminen ja
ymmärtäminen on mahdotonta aikuisillekin (Jotka ovat jo oppineet kyynisyyden jalon taidon) Saati sitten nuorille
joilla ei vielä ole sitä iän mukanaan tuomaa kokemusta.
Sen takia on tärkeää että on Ilkka Auerin kaltaisia kirjailijoita jotka vievät meidät joskus kauniisiin, joskus pelottaviin
maailmoihin. Jotkut maailmoista on molempia. Voimme kuitenkin luottaa siihen että he tuovat meidät aina turvallisesti
takaisin. Ja kun olemme palanneet, huomaamme ettei se ongelma joka meitä on vaivannut, ole sittenkään ratkaisematon.
Ja vaikka uutiset ovat edelleen huonoja, huomaamme että kaikkien ikävien uutisten joukossa on uutinen kuinka joku on
pelastanut koiran jäälautalta tai kissan puusta, tai kuinka ihmisjoukko on pelastanut rannalle ajautuneen valaan. Tämän
Ilkka Auer ja muutkin kirjailijat tekevät meille. Viemällä meidät matkalle luomiinsa maailmoihin, pistämällä meidät
kohtaamaan pelkomme, saamalla meidät tuntemaan iloa ja surua, epätoivoa ja onnellisuutta. He opettavat meidät
huomaamaan että oikeassa maailmassa on kaiken pahan joukossa paljon hyvää, ja on meistä itsestä kiinni kumpaa on
enemmän. Kiitos teille siitä.
Kymnaasi, niin kuin Domowik ja Anastasia ovat suunnattu nuorille. Mutta! Hyvällä kirjalla ei ole ikärajaa!
Vanhempikin lukija voi nauttia niistä. Avaat vain kirjan, päästät sisäisen nuoresi vapaaksi ja uppoudut seikkailuun!
Loistava kirja josta nauttii vanhempikin lukija. Suosittelen lämpimästi.
Parhaimpia Fantasia sarjoja mitä olen koskaan lukenut! Ja olen lukenut niitä paljon! Sarjassa on kaikkea sopivasti. Hyviä hetkiä, vaikeuksia, taisteluita jne.. Erityisesti pidän siitä että Auer osaa kuvailla taistelukohtauksen sortumatta liian yksityiskohtaiseen kuvaukseen, tarinan kuitenkaan kärsimättä siitä. Hän ei myöskään sorru liian tarkkoihin maisema kuvauksiin, vaan jättää tilaa myös lukijan omalle mielikuvitukselle, myös Auerin kirjoitustyyli on sujuva ja mukaansa tempaava. Erityisesti ulkomaiset fantasia romaanit ovat hyvin "verisiä" Auerin kirjat sopivat niin nuorille kuin vanhoillekin. Hyvällä kirjalla ei ole ikärajaa.