Harry Potter ja kirottu lapsi (Harry Potter, #8)Harry Potter ja kirottu lapsi (Harry Potter, #8)
J. K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne

Julkaistu: marraskuu 8, 2016
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: aikamatkustus, näytelmä

Mihin petyit kirjassa?

Lähettänyt 2 vuotta sitten :: Hiistu
Hiistu avatar
Oliko jotain, mihin petyitte Harry Potter ja kirottu lapsi -kirjaa lukiessanne? Esimerkiksi eikö kirja vastannut jotain ennakko-odotustanne, oliko jokin juoniratkaisu mielestänne huono tai huonosti kerrottu, jäikö jokin asia liian vähälle huomiolle... mitä hyvänsä, pettymyksiä.
(luettu 304 kertaa)
Vastaa
Hiistu 2 vuotta sitten
Minä voisin mainita kaksi asiaa, joihin olin pettynyt. (Ja nyt siis juonipaljastuksia...)

Ensinnäkin olisin toivonut, että Luihuisesta ja luihusista olisi nostettua aiempaa enemmän esille myös hyviä puolia, nyt kun siihen olisi ollut loistava mahdollisuus Albuksen päätyessä lajitelluksi tupaan. Jotain sellaista, että eihän ne nyt niin ikävää sakkia olekaan, kaikenlaista kivaa tekemistä heillä yhdessä, hyvä ryhmähenki ja pitävät tupalaistensa puolia jne. Mutta ei. Albus koki itsensä ilmeisen yksinäiseksi ja vain tuntui surevan, että onko hänkin nyt mukamas niin ikävää sakkia. Scorpius oli tietenkin myös luihuinen ja todella rehti ja rakastettava kaveri. Mutta yksittäinen henkilö ei riitä muuttamaan negatiivista käsitystä jostain suuremmasta ihmisjoukosta, vaan on helppo tulkita yksittäistapaukseksi, ns. poikkeus vahvistaa säännön.

Toinen pettymys tai ainakin epäuskottavalta tuntuva seikka oli, etteivät henkilöhahmot olleet ottaneet opikseen aiemmista tapahtumista. Olisi voinut olettaa, että Hermione ja Harry olisivat taikaministeriössä ensitöikseen varmistaneet, ettei sinne pääse kukaan enää livahtamaan minkään monijuomaliemen avulla, heillä kun itsellään runsaasti kokemusta sen käytöstä. Ja vaaralliset taikakalut kannattaa luonnollisesti kätkeä kirjahyllyyn, jossa on suojauksena koululaisille sopivia kivoja arvoituksia... Noh, ehkä se sitten on sitä, että aikuiset unohtavat olleensa itsekin joskus nuoria.
Vastaa | Tykkää

Harry Potter ja kirottu lapsi - keskustelut

Harry Potter ja kirottu lapsi (Harry Potter, #8)Tylypahka - ei sittenkään mikään unelmakoulu?
Hiistu 2 vuotta sitten
| 2 kommenttia (Hiistu 2 vuotta sitten)
Harry Potter ja kirottu lapsi (Harry Potter, #8)Kirjan liikuttavin kohta?
Hiistu 2 vuotta sitten
| 1 kommentti (Hiistu 2 vuotta sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut
Paikalla 1 jäsen ja 69 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: Miikka
Jäseniä yhteensä: 9883