Mikä sai tarttumaan kirjaan?

Lähettänyt 2 vuotta sitten :: Hiistu
Hiistu avatar
Te, jotka olette lukeneet Hodgsonin kirjan Kauhujen talo: Mikä sai teidät tarttumaan kirjaan eli miksi päätitte lukea sen? Tai jos joku on joskus harkinnut kirjan lukemista, mutta jättänyt lukematta, saa toki kertoa syitä sillekin.

Löysin tämän kirjan lahjoituskirpputorilta, jossa se oli osattu aivan oikein lajitella hyllyyn muutaman muun fantasia- ja scifi-kirjan kanssa. Minulla on tapana lukea takakansitekstejä spefi-kirjoista, joista en muista ennen kuulleeni. Joskus saatan sellaisia kirjoja myös ostaa sillä ajatuksella, että haluan ehkä joskus lukea ja että kirjaa ei ehkä löydy kirjastosta. Tässä tapauksessa en ostanut kirjaa jemmaan vaan aloin lukea sitä heti samana iltana.

Takakansitekstissä minuun vetosi etenkin kuvaus, jonka mukaan "maan alta tulevat sikoja muistuttavat olennot" yrittävät tunkeutua päähenkilön taloon. Tuli sellainen hyvällä tavalla hämmentynyt fiilis, että nyt on kyllä ns. diippiä shittiä. Eli suomeksi sanottuna mahotonta meininkiä. Mielenkiintoni siis heräsi. Kiinnostuin myös maininnoista, että kyseessä on kauhukirjallisuuden klassikko ja jopa äänestetty kaikkien aikojen parhaaksi kauhukirjaksi (70-luvulla, mutta kuitenkin). Minusta olisi mukavaa tuntea eli lukea spefi-klassikkoja, mutta toisaalta lukukokemuksen olisi hyvä olla sivistävyyden lisäksi myös muutoin mukava, koska en usein ennätä lukea kaunokirjallisuutta. Samasta syystä arvostin myös sitä, ettei tämä kirja ole kovinkaan paksu, vain reilut 150 sivua... Tuli sellainen olo, että näin joulunalusviikolla olisi mukava lukea outoa kauhukirjaa.
(luettu 71 kertaa)
Vastaa

Kauhujen talo - keskustelut

Sitaatteja kirjasta
Hiistu 2 vuotta sitten
| 1 kommentti (Hiistu 2 vuotta sitten)
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut