Kirja-arvio: Olen legenda

Kirjoittanut Jehudiel - 5.0

Yksikään kirja ei ole (Universumien Tomua ja Houkutusta lukuunottamatta) kummitellut mielessäni yhtä kauan, kuin tämä kirja. Se on lyhyt, kyllä, vain 163 sivua, mutta samalla se on aivan mestarillinen kuvaus yksinäisyydestä, turhautumisesta ja eloonjäämisestä. Siinä ehditäään käsitellä sivujen määrään suhteutettuna valtavasti tunteita ja sen loppuratkaisu on muun kirjan tavoin sopivan epätyydyttävä ja hermoja rauhoittamaton. Tästä kirjasta en voi sanoa oikein mitään pahaa. On olemassa hyviä kirjoja. On olemassa todella hyviä kirjoja. On olemassa klassikkoja. Ja on olemassa Mestariteoksia isolla M:llä. Olen legenda kuuluu viimeiseen luokkaan. Se on Mestariteos isolla M:llä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Olen legenda

Richard Matheson Julkaistu: lokakuu 30, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva, tähtivaeltaja-palkinto, tieteiskauhu, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 1954. Suomentanut Vuokko Aitosalo. Kansi: Jarno Kantelinen. Nidottu.

Tähtivaeltaja-palkinto 2008, Horror Writers Associationin Vuosisadan vampyyriromaani -palkinto 2012.

Koko ihmiskunta on muuttunut vampyyreiksi – yhtä lukuun ottamatta. Kohtalon oikusta Robert Neville on viimeinen ihminen maailmassa, jonka jokainen muu asukas tahtoisi juoda hänen verensä. Mutta avuttomaksi hän ei jää, sillä yöt hän on turvassa linnoitetussa talossaan ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Carmilla ja muita kertomuksia (Savukeitaan kauhuklassikot, #1)Varjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Kauhun tunneleissa (Darren Shanin tarina, #3)Vampyyrin oppipoika (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #2)Vegasin vampyyri (Horror-sarja, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Wieha, Pisania
Uusin jäsen: Sanna Korhonen
Jäseniä yhteensä: 8867