Aku Ankan lukijat eivät kutsu sarjakuvia taiteeksi, koska he ovat jääneet paitsi sellaisista mestariteoksista kuin ”V niin kuin Verikosto”. Ensinnäkin hulluuden ja nerouden rajoilla häilyvä V on demonisessa naamiossaan ja harkitussa persoonattomuudessaan yksi kirjallisuushistorian kiehtovimpia ja tyylikkäimpiä antisankareita. Ja mitä tekniseen puoleen tulee, intensiivisessä käsikirjoituksessa ja taidokkaasti pelkistävissä ruuduissa on todellista imua. Teki mieli laiminlyödä työt, sulkeutua hiljaisuuteen ja ruokkia kaikkia älyaistejaan jännityksellä, eettisillä pohdinnoilla ja sillä mitä erikoisimmalla kiintymyssuhteella, joka V’n ja Eveyn välille muodostuu. Koskettava loppu poikkeaa hieman elokuvan versiosta, mutta on mahdoton sanoa, kumpi toimii paremmin: molemmat ovat välineensä rajoissa mainiosti toteutettuja.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: V niin kuin verikosto

Alan Moore, David Lloyd Julkaistu: 2005
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuva
Avainsanat: elokuva, ydinsota

Alkuteos ilmestynyt vuosina 1982–1989 jatkokertomuksena sarjakuvalehdissä. Käsikirjoittaja Alan Moore. Kuvittaja David Lloyd. Suomentanut ja toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

V NIIN KUIN VERIKOSTO on viiltävä tutkielma yksilön vapaudesta, sorrosta ja inhimillisyydestä, huikean monitasoinen draama sekä piinaavan jännittävä trilleri. Kirjoittaja ALAN MOORE on sarjakuvamaailman arvostetuimpia kirjoittajia, rohkea uudistaja ja kokeilija, jonka aiemmin suomennetut työt ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Saga: Kolmas kirja (Saga, #3)Rämeen olento: Kolmas kirja (Rämeen olento, #3)Rämeen olento: Viides kirja (Rämeen olento, #5)Incal: Edeltävien aikojen kirjatAll You Need Is Kill #1 (All You Need Is Kill, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 37 vierailijaa
sterle
Uusin jäsen: pupu ystävä
Jäseniä yhteensä: 8804