Kirja-arvio: Mahlaa suonissaan

Kirjoittanut Quatermass - 5.0

Sanat "kaunis" ja "pakanallinen" tulevat ensimmäisenä mieleeni kun tätä kirjaa ajattelen. Pakanallisella tarkoitan ennen kaikkea maanläheistä ja elävää. Noituus ja metsänhenget ovat aina olleet osa suomalaista kulttuuria, vielä nykypäivänäkin. En ole suuri kotimaisen kirjallisuuden ystävä, mutta tätä pidän suorastaan kulttuuriteoksena. Fantasiakirjoja niin usein piinaava hyvä-vs-paha asetelma ei ole tässä kirjassa tärkeässä osassa, vaikka päällisin puolin siltä saattaisi näyttääkin. Enemmänkin tuntuu että kukaan hahmoista ei ole hyvä tai paha, vaan kaikki kamppailevat itselleen tärkeiden asioiden ja arvojen puolesta. Joidenkin arvot vain ovat epäitsekkäämpiä kuin toisten. Edes Velho ei ole mikään perinteinen pahuuden ruumiillistuma. En osaa verrata tätä mihinkään toiseen fantasiakirjaan. Mahlaa suonissaan on hyvin kaunis ja sanoisinko hyvällä tavalla epätyypillinen fantasiakertomus.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Mahlaa suonissaan

Viivi Hyvönen Julkaistu: 1999
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Haukka on syntynyt maantiellä, kahden maailman välissä. Metsinkäisisäänsä hän ei muista ja hänen äitinsä, säätyläisnainen Kaiku, on kuollut. Äitinsä viimeisen toivomuksen johdosta Haukka pääsee ylhäisten poikien luostarikouluun, jossa hän orpona äpäränä joutuu säälimättömän pilkan kohteeksi.

Luostarikoulun muurien ulkopuolella Valtakunta on ajautumassa sotaan. Kulkurien keskuudessa kytee kapina Valtakuntaa ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Mahti (Korpinkehät, #3)Paholaisten valtakunta (Savuvarkaat, #2)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Lasipalatsi (Throne of Glass, #1)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Patrik Beshar
Jäseniä yhteensä: 9734