Libri di Lucan arvoitus - Mikkel Birkegaard6

Kirja-arvio :: Libri di Lucan arvoitus

Kirjoittanut Xariel

SPOILAA! o-o-o-o-o Vähän turhan mahtipontista höttöä, mutta idea on hieno. Pointseja joidenkin kohtien toteutuksesta sekä siitä etten arvannut loppuratkaisua. Tämä on vähän kuin Da Vinci -koodia sekoitettuna Eddingsiin. (Jep, vertaan sitä Ruusun nimen sijaan Eddingsiin.) Päähenkilön isänpuoleisella suvulla on taikavoimia, äiti murhattu, ja kas vain, poika on perinyt mahtavimmat voimat joita kukaan on koskaan nähnyt! Vau! Ja sitten tulevat pahikset, jotka haluavat hallita maailmaa, ja juostaan räjäyttelemässä taloja ja murhaamassa ihmisiä jotka voivat ehkä tietää jotain. Läheinen on petturi ja sitten lennetään toiseen maahan ratkaisua varten. Rakkaus voittaa ja pääpari päätyy yhteen. Odotetaanko toista kirjaa siitä, miten pääparin poika kohtaa jotain vielä mahtavampaa? ;D No, mutta oli tässä muutakin. Idea oli hyvä, kuten sanoin. Kirja piti paikoin otteessaan, tosin paikoin (alussa enimmäkseen) silmät alkoivat lipsua rivien yli ja lähinnä selasin tekstiä. Mutta ideasta kaksi tähteä ja viihdyttävyydestä puoli. Ja vielä yksi neljäsosa siitä, että Tanskalainen eli ei äidinkieleltään englantia puhuva on kerrankin kirjoittanut jotain hienoa, joka kelpaa Euroopanmarkkinoille jopa "sensaatio"-tittelillä. Ja se tekee pyöristettynä kolme tähteä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Libri di Lucan arvoitus

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Katriina Huttunen. Sidottu, kansipaperi.

Huikea kirjallinen trilleri salaliitosta, jonka jäsenet käyttävät valtaa manipuloimalla kirjoja ja niiden viattomia lukijoita.

Tanskalaisen Mikkel Birkegaardin esikoisteos on aiheuttanut Euroopan-laajuisen kirjallisen sensaation. Jos olet kuvitellut kirjahyllyjen suojissa piileskelevien lukutoukkien olevan harmittomia, tämä kirja muuttaa näkemyksesi. Se saa sinut varomaan kertaalleen luettuja teoksia ja esittämään itsellesi kysymyksen: tiedänkö varmasti, kenen tekstiä parhaillaan luen?

Libri di Luca on Kööpenhaminassa sijaitseva antikvariaatti, jonka omistaja Luca Campelli kuolee äkillisesti. Liikkeen perii hänen poikansa Jon. Nuorimies ei ole tavannut isäänsä kahteenkymmeneen vuoteen – ei sen jälkeen, kun hänet äidin salaperäisen itsemurhan jälkeen adoptoitiin. Vaihdos asianajajan töistä pölyisten kirjojen keskelle ei totisesti ole kuulunut hänen suunnitelmiinsa.

Pian Jonille selviää, että hänen isällään oli merkittävä rooli antikvariaatin hyllyjen suojissa toimivassa bibliofiilisessä salaseurassa. Sen Lettoreiksi, lukijoiksi, kutsutuilla jäsenillä on maagisia kykyjä: he pystyvät manipuloimaan muita lukijoita ja tekstin kuuntelijoita lataamalla teksteihin salaisia merkityksiä.

Kun antikvariaatti yritetään sytyttää palamaan, Jonin on myönnettävä, että hiljaisten lukutoukkien harmittomuus on vain harhaa. Aleksandrian kirjastoa kotipesänään pitävien Lettorien vallanhaluinen siipi on soluttautunut kansainvälisiin järjestöihin EU:ta ja CIA:ta myöten, ja on nyt Jonin jäljillä...

Tietotekniikka-asiantuntija Mikkel Birkegaard etsi trillerilleen kustantajaa vuosien ajan. Kun sellainen löytyi, teoksen 10 000 kappaleen ensipainos myytiin loppuun kymmenessä päivässä ja Nordisk Film osti kirjan filmausoikeudet. Libri di Lucan arvoitus onkin monenlaisia lukijoita puhutteleva, kylmäävän jännittävä ja kirkkaasti virtaava kirjallinen seikkailu; kuin Ruusun nimi kohtaisi Da Vinci -koodin. Fyysisen väkivallan sijaan vastapeluria manipuloidaan kirjallisten elämysten kautta, joten Libri di Lucan arvoitusta ei suositella luettavaksi julkisissa tiloissa.