Hyperionin tuho (Hyperion #2) - Dan Simmons10

Kirja-arvio :: Hyperionin tuho

Kirjoittanut Jackalbury

Hyperion-duologia minustakin nosti scifin aivan uudelle tasolle. Hyperionin tuho vie Hyperionissa alkaneet langat ja ihmiskohtalot loppuunsa ja antaa tarinalle huimaavan lopun, aivan kuin konsertin loppuhuipennus. Hyperionin tuho koskettu sielua ja on minusta scifin ehdotonta huippua. Aikahaudat, pyhiinvaeltajien kohtalot sekä Hegemonian ja Meina Gladstonen kohtalot saivat sielun kyyneliin. Juonen loppu oli hämmästyttävä, mutta selvensi kaiken jättäen silti joitakin mysteereitä auki. (Tosin ne selvitettiin Endymionissa ja Endymionin nousussa). Mahtava, loistava ja sielua koskettava teos ihmiskunnasta ja sen valinnoista ja aikaansaannoksista. Eeppinen scifi nousee tässä teoksessa suurimpaan huippuunsa minusta. Suosittelen kirjaa kaikille scifiä lukeville tai siihen tutustumista aikoville. Arvosana: 10+.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Hyperionin tuho

Alkuteos ilmestynyt 1990. Suomentanut Juha Ahokas. Runojen suomennokset Pekka Pakkala ja Aale Tynni. Kannen maalaus: Ilkka Juopperi.

1. painos: Like, 1998. Like Scifi. Nidottu.
3. painos: Like, 2005. Like-pokkari. Nidottu.

Locus-palkinto (paras sf-romaani) 1991, British Science Fiction Association Award 1992. Hugo-palkintoehdokas 1991, Nebula-palkintoehdokas 1991.

Hyperionin eeppinen seikkailu jatkuu!

Mystiset aikahaudat ovat avautumassa ja niistä paljastuvat salaisuudet takaavat, ettei mikään, missään universumin kolkassa ole enää ennallaan.

Arvostetut Hugo- ja Locus-palkinnot voittanut Hyperion on merkkipaalu tieteiskirjallisuuden historiassa. Se on nerokas kirjallinen kudos, kirkas visio tulevaisuuden teknologiasta ja ikivanhoista uskonnoista, tieteellisistä keksinnöistä ja ajattomista mysteereistä, puhtaasta ilosta ja hyytävästä kauhusta.

Teoksen ensimmäinen osa sai Tähtivaeltaja-palkinnon vuoden 1997 parhaana scifi-kirjana Suomessa.

Arvosteluja:

”Hyperionin tuho on ensiluokkaista science fictionia... Tämä on se teos, johon muita teoksia tulevaisuudessa verrataan, samoin kuin aikanaan Asimovin Säätiö-sarja ja Ursula Le Guinin Pimeyden vasen käsi loivat uuden vaatimustason. Hyperion on käänteentekevä romaani.” – Isaac Asimov's Science Fiction Magazine