Neil Gaimanin Neverwhere - Neil Gaiman, Mike Carey, Glenn Fabry10

Kirja-arvio :: Neil Gaimanin Neverwhere

Kirjoittanut Midori

Voisi sanoa, että löysin tämän kirjan aivan sattumalta. Se kiinnitti huomioni kirjastossa kiehtovalla kannellaan, kun ystäväni pyöritteli teosta käsissään. Tarina alkoi hieman karkeasti, mutta alkoi pian sujua. Oikeastaan se parani sivu sivulta. Neil Gaiman oli minulle tähän asti varsin tuntematon tapaus, mutta en ollut edes tämän sarjakuvakirjan puolivälissä, kun päätin, että tulisin lukemaan, myös teoksen, johon sarjakuva pohjautuu. Kirjan päähahmot erottautuivat värikkäillä ja kiehtovilla persoonillaan, varsinkin De Carabasta oli kiehtova seurata:lipevä luihu ja samaan aikaan täydellinen herrasmies. Alinen Lontoo viljelee kiehtovia ja ennen kaikkea erikoisia yksityiskohtia, mutta jättää varaa mielikuvitukselle. Kuten Richard toteaa se rikkoo kaikki säännöt. Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, joka jää mieleen hyvin pitkäksi aikaa kummittelemaan ja jota ei malta laskea käteen ennen vihoviimeistä dramaattista sivua, joka jättää lukijan janoamaan jatkoa tarinalle, janoamaan uutta retkeä maanalaiseen vaaroja viljelevään maailmaan.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Neil Gaimanin Neverwhere

Alkuteos ilmestynyt 2005–2006. Teksti: Mike Carey. Kuvitus: Glenn Fabry. Suomennos: Petri Silas. Sidottu.

Bestseller kirjailija NEIL GAIMANin eeppinen fantasiatarina NEVERWHERE nyt hienona sarjakuvakirjana! Richard Mayhew on tuikitavallinen lontoolainen, jolla on hyvä työpaikka ja kaunis tyttöystävä. Kun hän eräänä iltana pelastaa Door-nimisen tytön hengen, Richardin maailma romahtaa... ja hänen ainut mahdollisuutensa pelastautua on syöksyä suin päin Lontoon alla kuhisevaan varjomaailmaan!

Gaimanin tapa kutoa arkinen ja fantastinen saumattomaksi kokonaisuudeksi on tehnyt hänestä yhden aikamme suosituimmista tarinanikkareista. Mike Careyn ja Glenn Fabryn sarjakuvana toteuttama NEVERWHERE on maaginen lukukokemus, joka vetoaa kaikkiin SANDMANin ja synkän fantasian ystäviin!