Soturi Matiaksen miekka (Redwallin taru #1) - Brian Jacques8

Kirja-arvio :: Soturi Matiaksen miekka

Kirjoittanut Intiaanikesä

Kun luin Soturi Matiaksen miekan ensi kertaa 11-vuotiaana, se jätti minut sanattomaksi hämmästyksestä. Ja vielä kuuden vuoden ja lukemattomien lukukertojen jälkeen se jaksaa viihdyttää jopa siinä määrin, että hankin sen englanninkielisenä omaan kirjahyllyyni. Pidän erittäin paljon Brian Jacquesin Redwallin taru-sarjasta ja Soturi Matiaksen miekka on suosikkini sarjasta, vaikka sarjassa viliseekin noita kliseitä (No, mitäs niistä, pikkuvikoja). Kirja kestää useammankin lukukerran ja monet henkilöhahmoista ovat todella sympaattisia kuten noviisi Matias ja Sotanokka-varpunen. Kirja mahtuu jos jonkinlaisia juonenkäänteitä ja kirjan kuvitukset ovat todella hienoja. Suosittelen lukemaan myös kirjan englanniksi, jos kielipäätä löytyy, suomennos (vaikka hyvä onkin, en sitä kiellä) vilisee virheitä ja murteet ovat latistuneet käännettäessä. Mutta kaikenkaikkiaan, tämä kirja kannattaa lukea!

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Soturi Matiaksen miekka

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Mika Kivimäki. Kuvitus: Gary Chalk. Kannen piirrokset: Pete Lyon. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.

Vapiskaa Redwallin asukkaat! Ruoska-Cluny on tulossa!

Redwallin hiiriluostari nauttii keskikesän rauhasta, kun verenhimoinen ja säälimätön sotapäällikkö rotta-Cluny saapuu Sammalkukkametsän seudulle. Cluny armeijoineen on päättänyt vallata luostarin keinoja kaihtamatta. Vain legendaarinen soturi Martinin miekka voi pelastaa hiiret ja metsän asukit, ja hiirinoviisi Matias päättää uhmata voittamatonta Clunya ...

Soturi Matiaksen miekka aloittaa 12-osaisen Redwall-romaanisarjan.