Noitametsän okapeikot (Noitametsä-trilogia #1) - Robin Jarvis6

Kirja-arvio :: Noitametsän okapeikot

Kirjoittanut Milu

Positiivista on se, että kirjan juoni on jännittävä ja mukaansatempaava. Miinusta siitä, että väkivallalla tosiaankin välillä mässäillään liikaa. Kirja voisi olla kevyttä viihteellistä kesä-/talvilukemista aikuisille ja isoille lukijoille. Se tosin vääntää joskus rautalangasta asioita lastenkirjan tapaan. Tyyli on kirjailijalle tyypillinen.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Noitametsän okapeikot

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Kaijamari Sivill. Sidottu.

Toisin kuin muilla Noitametsän asukkailla, ihminkäisten unohtuneella kansalla oli vain rippunen taikavoimia. Mutta tämä yksinkertainen pikkusiunaus oli pitänyt heidän väkensä hengissä jo ikiajat. Heillä oli hallussaan muodonmuutoksen tai oikealta nimeltään ihmentymisen taito. He osasivat halutessaan muuttaa muotoaan miksi tahansa itsensä kokoiseksi eläimeksi. Tätä taitoa Gamaliel ja Kernella Tumpin, Finnen Lufkin, Bufus ja Mufus Doolan ja muut ihminkäislapset tulevat totisesti tarvitsemaan taistelussaan kuningatar Rhiannonia ja okapeikkoja vastaan.

Noitametsän okapeikot aloittaa uuden kiehtovan fantasiasarjan. Se kertoo ikivanhasta Noitametsästä, jonka kätköissä asustaa monenlaista haltijaväkeä. Tämä on heidän tarinansa ja alkaa kirkkaana maaliskuun aamuna viihtyisässä kammiossa suuren tammen rungossa.