'Huonosti käyttäytyvät jumalat' oli todella hauska ja paljastaa hienosti sen, miten antiikin jumalat olisivat täysin ristiriidassa nykyisen moraalin ja oikeuskäytännön kanssa. Kirja ei todellakaan ole sovelias lapsille, tosin tässä se noudattelee alkuperäismyyttiensä yhtä härskiä ja julmaa kaavaa. Kirjan alku oli hyvä ja olisin toivonut kirjailijan kirjoittavan vähän enemmän Alicen ja olympolaisten kohtaamisesta talossa. Kirjan loppu lässähti minusta jotenkin, kenties siksi että olin vahvasti erimieltä kirjailijan kanssa. Teos on hieno ajatusleikki ja kulkee lähellä Gaimanin "Unohdettuja jumalia". Tosin kirjan logiikka ontuu välistä pahastikin. Kirja myös avaa uuden näkökulman antiikin jumaltaruihin. Mutta mikään huippusaavutus tämä nyt ei minusta ole, vähän keskivertoa parempaa. Suosittelen antiikista kiinnostuneille. Arvosana: 7-.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Huonosti käyttäytyvät jumalat

Marie Phillips Julkaistu: huhtikuu 3, 2009
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: antiikin mytologia, elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Titia Schuurman. Sidottu, kansipaperi.

Millainen Afrodite olisi, jos hän eläisi nykyajan Lontoossa?

Olympos on ikuinen. Lontoo on jumalainen. Kreikkalaiset jumalat eivät unohtuneet antiikkiin, vaan elävät tälläkin hetkellä Pohjois-Lontoossa kimppakämpässä. He ovat menettäneet voimiaan ja ovat ikävystyneitä, mutta tekevät edelleen samaa kuin antiikin aikana: kinastelevat pikkuasioista ja punovat juonia, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mustan rannikon kuningatar ja muita Conan-kertomuksiaNurmi vuoteenaan (Otorin klaanin tarina, #2)Hopeasokerimestari & musta keiju 2 (Hopeasokerimestari & musta keiju, #2)Ruska (Kuura-trilogia, #3)Sannikovin maa
Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388