Kirja-arvio: Rautainen unelma

Kirjoittanut Thialfi - 3.0

Rautainen unelma on tärkeä kirja, mutta enemmän kuvailevana eli tietokirjallisuutena kuin kaunokirjallisuutena. Ursula Le Guin on kirjoittanut, että romaani vaatii moniäänisyyttä ja siten Spinradin teos on luonteeltaan enemmän novelli kuin romaani. Hitlerin kirjoittama teos sopisi todellakin aineksiltaan pikemminkin pitkään novelliin, joskin romaanimittaisenkin tekstin lukee vaivattomasti ja tuotos on kaikessa absurdiudessaan hauskakin, erityisesti loppukohtauksessaan. Hurmioituneitten taistelukuvausten soisi päätyvän niin sanotusti alan harrastajien mietiskeltäväksi. Suositellaan muun muassa koulukirjastoihin. Jälkisanoissa vedotaan psykoanalyysiin, joka on tulkintakehyksenä jo vanhentunut ja kyseenalainen, mutta oleellista onkin tiedostamattomaan vetoaminen.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Rautainen unelma

Norman Spinrad Julkaistu: heinäkuu 10, 2008
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, vaihtoehtohistoria
Avainsanat: prix apollo -palkinto, satiiri

Alkuteos ilmestynyt 1972. Suomentanut Vuokko Aitosalo. Kansi: Jani Nummela. Nidottu.

Prix Apollo 1974. Nebula-palkintoehdokas 1972.

Lähde Adolf Hitlerin mukana kauas Maan tulevaisuuteen, jossa vain Feric Jaggar mahtavan Teräskomentajansa avulla voi pelastaa ihmiskunnan viimeiset rippeet pirullisten dominaattorien ja heidän mutanttiarmeijansa kynsistä!

Hakaristin herra

voitti Hugo-palkinnon vuoden 1954 parhaana tieteisromaanina, ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

2001 avaruusseikkailuBetoniporsasKädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoitaMeritokratian nousu 1870–2033 (Weilin+Göösin kirjasto, #7)Tohtori Moreaun saari
Paikalla 1 jäsen ja 58 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367