Kirja-arvio: Syntymälahja

Kirjoittanut Lunis - 4.0

Syntymälahja on vangitseva kirja. Alun kankeuden jälkeen tarina repäisee mukaansa ja se on yksinkertaisesti pakko ahmaista yhteen pötköön. Katsa on ihanan erilainen päähenkilö: huoleton, eristäytyvä, epävarma, mutta ehdottoman valloittava. Tarina itsessään on eheä, varma ja yllättäväkin. Po on asia erikseen. Edward Cullenin kultaiset silmät jäävät kauas jälkeen, kun vertauskohteena on komean prinssin kullan ja hopean hohtelevat, vangitsevat silmät.Jos ei mikään muu kertomuksessa nappaa, uskoisin, että tässä pojassa on jotain niin kihelmöivää, että on jatkettava ja jatkettava. Ja rakastuttava. Rakastettavien hahmojen lisäksi kirjasta löytyy ripaus jännitystä, mielenkiintoinen ja melkoisen omaperäinen juoni ja herkullista huumoria. Kirjassa on kohtia, jotka saattavat olla nuoremmille lukijoille melko lailla liikaa, mutta vaikka jotkut tahot ovatkin siitä johtuen ihmetelleet kirjan saamaa palkintoa, on se sen ilman muuta ansainnut. Vangitsevaa, vielä kerran.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Syntymälahja

Kristin Cashore Julkaistu: syyskuu 18, 2009
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: mythopoeic-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Maria Lyytinen. Päällys: Mika Tuominen. Sidottu.

Mythopoeic-palkinto (paras nuortenkirja) 2009, Southern Independent Booksellers Alliancen nuortenkirjapalkinto 2009. Andre Norton -palkintoehdokas 2008, William C. Morris YA Debut Award -ehdokas 2009.

Lady Katsan silmät ovat eri paria, toinen vihreä, toinen sininen. Kahdeksanvuotiaasta hän on tiennyt olevansa erilainen. On muita tyttöjä, joiden erityiskyky on hoitaa eläimiä tai ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Mahti (Korpinkehät, #3)Naondel (Punaisen luostarin kronikoita, #2)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 36 vierailijaa
Freyja
Uusin jäsen: Aki Määttä
Jäseniä yhteensä: 8798