Jästit ja taikuus: Harry Potterin ja J. K. Rowlingin tarina - George Beahm5

Kirja-arvio :: Jästit ja taikuus: Harry Potterin ja J. K. Rowlingin tarina

Kirjoittanut Thialfi

Tämä teos on parempi kuin saman tekijän Harry Potter -kumppani. Tämäkin on nopeasti kokoon keitetty teos, mutta siinä ei ole pahoja ja virheitä ja on ulkonäöltäänkin siedettävämpi. Aikaansa sidottunakin teoksena se antaa hyvää perustietoa ja on muisto ajasta, jolloin J. K. Rowlingin kirjoja ja elokuvia ihailtiin ja odotettiin innokkaasti. Hauskinta antia ovat kuvaukset Britannian Potter-aiheisten nähtävyyksien kierrosta ja muusta fanitoiminnasta. Kaksi ja puoli tähteä, suositellaan nuorille Harry Potter -sarjan lukijoille. Kirjan sisällön voi löytää internetistäkin, enimmäkseen englanninkielisenä vain.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Jästit ja taikuus: Harry Potterin ja J. K. Rowlingin tarina

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Sini Bonke. Sidottu.

Jästit ja taikuus on ensimmäinen Rowlingin miljoonille faneille suunnattu yleistietokirja, lähdeopas ja hakuteos yksissä ja samoissa kansissa. Kirjan kuusi osiota liitteineen muodostavat yleistiedon ja yksityiskohtien aarrearkun Rowlingin kuuluisimmasta kirjallisesta luomuksesta ja Harry Potteria ympäröivästä ilmiöstä.

  • Sisältää monipuolisen katsauksen Rowlingiin itseensä. Osiosta löydät aikajanan, elämäkerran, oppaan Rowlingin Englantiin ja Skotlantiin, usein kysyttyjä kysymyksiä, hakemiston, tietoa Harry Potter -kuvittajista, Rowlingiin liittyvistä hyväntekeväisyysjärjestöistä, Harry Potter -konferenssista ja muista mielenkiintoisista asioista.
  • Tarjoaa aloitteleville sanasepoille asiantuntevia neuvoja kirjan julkaisemisesta, kirjoittamisen taidosta, inspiroivista kahviloista, Harry Potteriin liittyvästä sensuurista ja muista aihepiiriä käsittelevistä asioista.
  • Harry Potter – taikuutta valkokankaalla luo yksityiskohtaisen katsauksen Harry Potter -elokuviin. Lue lisää elokuvien arvosteluista ja näyttelijävalinnoista ja tutustu näyttelijöiden ikuistamiin siteerauksiin.
  • Kattaa kirjakohtaisen esittelyn kuudesta ilmestyneestä Potter -kirjasta niiden julkaisuihin liittyvine taustoineen ja tarkastelee muutamaa muuta virallista ja epävirallista Potter-kirjaa. Voit testata Harry Potter -tuntemustasi tämän yksityiskohtaisen osion lopusta löytyvän yleistietovisan avulla.
  • Esittelee lukuisia Harry Potter -figuureista velhokortteihin.
  • Antaa vinkkejä parhaista aiheeseen liittyvistä internetsivustoista lyhyine kuvauksineen, kuvineen ja osoitteineen.
  • Tarjoaa yksityiskohtaista tietoa Rowlingin kirjojen amerikkalaisista, englantilaisista ja suomalaisista painoksista, listaukset saatavilla olevista videoista ja DVD-elokuvista sekä suosituimmat keräilytuotteet hintoineen.

Jokaisesta osiosta löytyy tusinoittain Rowlingin omia siteerauksia ja häntä koskevia siteerauksia. Artikkelein, tiivistelmin, yleiskatsauksin ja oheismerkinnöin varustettu Jästit ja taikuus on kuvitettu monin valokuvin ja piirroksin. Kirja sisältää myös ainutlaatuisen 16-sivuisen värikuva-albumin, jossa on harvinaisia valokuvia mm. Rowlingista ja Englannista.