Palkkionmetsästäjä (Jalavan SciFi-sarja #16) - Philip K. Dick8

Kirja-arvio :: Palkkionmetsästäjä

Kirjoittanut Eija

Päähenkilö on palkkionmetsästäjä, joka etsii ja ”poistaa” muilta planeetoilta karanneita ihmisen kaltaisia androideja. Maa on saastunut, elävät eläimet ovat harvinaisia ja haluttuja koteihin. Saaste vaikuttaa ihmisiin mm. turmellen heidän aivojaan. Lisäksi on empatiaan pohjautuva Mercerin uskonto ja mielialaan vaikuttavia vekottimia ym. Kirja on omaperäinen, kekseliäs ja hulvattoman mielikuvituksellinen. Kirjan pohjalta tehty elokuva Blade Runner noudattaa kirjan juonta vain löyhästi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Palkkionmetsästäjä

Alkuteos ilmestynyt 1968.

1. laitos: Palkkionmetsästäjä. Suomentanut Kari Nenonen. Kansinimike: Palkkionmetsästäjä – Blade Runner. Kansi: Jari Rasi. Nidottu.

2. laitos: Uneksivatko androidit sähkölampaista. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Tulossa. 

Portti-palkinto 1990 (käännösteokset, lehden lukijaäänestys). Nebula-palkintoehdokas 1968.  

Rick Deckardin tehtävänä on metsästää karanneita androideja, keinotekoisia ihmisiä. Niiden erottaminen oikeista ihmisistä on vaikeaa ja ne eivät halua joutua palkkionmetsästäjien tuhottaviksi.

Deckard on aikaisemmin tuhonnut androidit liikoja kyselemättä, mutta palkkionmetsästäjällekin voi tulla tunnonvaivoja...

Philip K. Dick oli eräs aikamme arvostetuimmista tieteiskirjailijoista. Hän sai Hugo-palkinnon v. 1983. Palkkionmetsästäjä on hänen tunnetuin romaaninsa, jonka pohjalta on tehty menestyselokuva Blade Runner.