Arthur Gordon Pymin selonteko on hyvä kirja. Suomennokseen on saatu välitettyä taitavasti kirjoitusajankohdan henki. Teksti ei ole liian vanhakantaista vaan sopivasti, niin että tunnelma välittyy hienosti. Yllätyin positiivisesti, koska en odottanut kirjalta suuria. Poe osaa taidokkaasti kuvailla ihmismielen tuntemuksia kriisitilanteissa. Tarina oli pääosin jännittävä ja kiva lukea. Muutama suvantovaihe oli kun kerrottiin yksityiskohtaisesti laivan oikeaoppista lastausta ja muuta merenkäyntiin liittyvää. Etelämantereen eläimistöäkin kuvattiin tarkasti. Luin Jaana Kapari-Jatan suomentaman uusintapainoksen.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Arthur Gordon Pymin selonteko

Edgar Allan Poe Julkaistu: 1903
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: meriseikkailu

Alkuteos ilmestynyt 1838.

1. laitos: Gordon Pymin kertomus. Kirjapaino-Oy Valo, 1903.
2. laitos: Valtameren salaisuus: Kertomus oudoista seikkailuista ja kolkoista kohtaloista kahdella purjelaivalla sekä kuvaus ihmeellisestä lämpimästä merestä, villistä raakalaiskansasta ja saaristosta etelänavan ympärillä. 1–2. Kirja, 1915. Suomentanut V. Pekander. 50 pennin kirjasto 12–13.
3. laitos: Arthur Gordon Pymin selonteko. Teos, 2008. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä joki (Neljäs piiri, #2)Tehtävä Inca (Nick Carter, #57)Kuoleman salaliitto (Eve Dallas, #8)Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaHarkittu teko
Paikalla 3 jäsentä ja 57 vierailijaa
Lyyskis, Ruska, LordStenhammar
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376