Voittamaton - Stanislaw Lem6

Kirja-arvio :: Voittamaton

Kirjoittanut Eija

"Voittamaton" alus etsii kadonnutta "Kondor" alusta ja sen mahdollisia eloonjääneitä vieraalla planeetalla. Uhkana planeetalla on koneista ajansaatossa muokkautunut elävä äly. Tieteellisen selittelyn lomasta pilkistää melko mielenkiintoinen juoni. Tapahtumia ei ole paljon ja kirja jää keskitasoiseksi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Voittamaton

Alkuteos ilmestynyt 1964. Suomentaneet Päivi Paloposki ja Kirsti Siraste. Kansi: Pjotr Tomaszewski. Sidottu, kansipaperi.

Ihmisälyn, tieteen ja tekniikan voittamaton yhdistelmä, avaruusalus Kondor on symbolinen todiste ihmisen kyvyille saada kosmos hallintaansa, kunnes se tässä tieteisromaanissa joutuu vieraan planeetan tutkimattomien voimien armoille.

Sciense fictionin ja laajemmin fantastica-kirjallisuuden terävänäkyisimmät, älylliset visiot ovat tunnetusti Stanislaw Lemin käsialaa. Tieteiskulisseissa hän vie lukijan keskeisten olemista ja itsetajuntaa koskevien kysymysten äärille.

Kun uskaltaudumme avaruuteen, olemmeko jo silloin tuhoamassa sekä itseämme että kaikkeuden tasapainossa sitä, mitä emme voi hallita.