Galaksin kansalainen (Galaxy Scifi #22) - Robert A. Heinlein6

Kirja-arvio :: Galaksin kansalainen

Kirjoittanut Eija

Galaksin kansalainen on kertomus Thorby pojasta ja hänen matkastaan orjuudesta kerjäläis-Baslimin ottopojaksi ja eteenpäin suomalaisten kauppa-alukselle ja edelleen kaartin sotapojaksi ja viimein Terraan sukunsa pariin. Kirja on tyypillinen poikien seikkailukirja. Tapahtumiin ei syvennytä kunnolla vaan mennään juonta eteenpäin vauhdilla ja ongelmatilanteet selvitetään nopeasti ja helposti sen enempiä niitä pureksimatta. Kauppa-aluksen vierailemien planeettojen asukkaiden ja miljöön kuvaukset jäävät myös harmittavan pintapuoliseksi. Tarina on paikoin naiivi ja typeräkin. Heinlein ei ole erityisen hyvä tarinankertoja mutta sujuvasti kirja tuli silti luettua. Arvosana 3-

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Galaksin kansalainen

Alkuteos ilmestynyt 1957. Suomentanut Reijo Kalvas. Kansi: Susanna Koivuneva. Book Studio. Nidottu.

Yhdeksän maailman pääkaupunkiin Sargoneen saapuu orjien myyntilaiva mukanaan myös ”erä 97”, meklarin mukaan ”terve nuorimies, joka sopii lähetiksi tai makuuhuonepalvelijaksi”.

Poika on likainen, nälkiintynyt ja ilmeisen uppiniskainen. Kukaan ei halua ostaa häntä, saati sitten maksaa jotain hankinnastaan... kunnes tapahtuu jotain odottamatonta. Vanha kerjäläinen Rampa-Baslin huutaa pojan itselleen minimitaksalla.

Kerjäläis-Baslin onkin jotain aivan muuta kuin raajarikko köyhäläinen. Poika joka ilmoittaa olevansa Thorby, Suomesta, alkaa kutsua häntä ”Vaariksi”. Ja kun Vaarista aika jättää, hänen henkinen perintönsä vie pojan ympäri univerumia... hänestä tulee kunnioitettu galaksin kansalainen... jopa palvottu johtaja.

Scifin mestarin unohtumattomimpia teoksia!