Kirja-arvio: Coraline

Kirjoittanut Varjolehti - 4.0

Coraline, Gaimanin onnistunut loikkaus lastenkirjallisuuden puolelle, on käännetty nyt myös sarjakuvaksi, ja kokonaisuudessaan projektin toteuttaja P. Craig Russell onkin tehnyt ihan hyvää työtä. Uusi versio kunnioittaa alkuperäistä tekstiä ja huokuttelee lukemaan siinä missä sekin. Se on tarkka käännös, mutta todellakin vain sitä – käännös. Russell ei onnistu tuomaan Gaimanin tarinaan mitään lisää. Päinvastoin, sarjakuvan visuaalisesta ilmeestä puuttuu synkkyyttä ja salaperäisyyttä, joka romaaniversiossa on juuri se tärkein koukku. Tunnelmallimpi, omaleimaisempi piirrostyyli voisi parhaimmillaan nostaa näin voimakkailla toistuvilla kuvilla (nappi, kissa, rotta jne.) pelaavaan teoksen uusiin sfääreihin. (Whatever happened to Dave McKean?!) Koska mukiinmenevä alkuperäinen teksti pääsee hyvin esiin, teos oli kuitenkin ehdottomasti lukemisen arvoinen ja jopa pelottavampi kuin muistin.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Coraline

Neil Gaiman, P. Craig Russell Julkaistu: helmikuu 26, 2009
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasynkkä fantasia, sarjakuva, nuoret
Avainsanat: locus-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Petri Silas. Kuvitus: P. Craig Russell. Sidottu.

Locus-palkinto 2009 (taidekirjat).

Kun Coraline löytää omituisen oven, hän astuu sen kautta toiseen maailmaan ja toiseen taloon, joka muistuttaa hänen omaa kotiaan... paitsi että siellä kaikki on paremmin. Ainakin aluksi. Ruoka on makoisampaa, naapurit ovat jännittävämpiä ja lelulaatikko täynnä leijailevia vieterienkeleitä sekä hampaitaan narskuttavia dinosauruksen ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Liikkuva linna 1 (Liikkuva linna, #1)Yön saalistajat (Kaspar Keskiyö, #2)Artemis Fowl: Tehtävä Pohjoisessa (Artemis Fowl - Sarjakuva, #2)NarutoLiikkuva linna 2 (Liikkuva linna, #2)
Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558