Kirja-arvio: Veren kirjat 1

Kirjoittanut Eija - 4.0

Positiivista on, että kokoelman tarinat ovat erilaisia keskenään. Kertomukset ovat hyviä ja melko tasalaatuisia. ”Veren kirja” avaa kokoelman ihan kirjaimellisesti. ”Keskiyön lihajuna” on verinen tarina ilman hienovaraisuutta. Se on silkkaa splatteria ja kauhun tunnelma on siinä hyvin luotu. ”Supatus ja Jack” on hilpeä tarina kiusaavasta demonista. ”Sianveren blues” on makaaberi tarina kasvatuslaitoksen ympäristössä. ”Seksiä, kuolemaa ja tähtien loistetta” tarinassa on teatterimaailman glamourhenkeä kuolleilla höystettynä. Viimeinen tarina ”Kukkuloilla kaupungit” on tarinoista mielikuvituksellisin. Arvosana 3½
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Veren kirjat 1

Clive Barker Julkaistu: 1989
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhusplatterpunk, novellikokoelma
Avainsanat: elokuva, world fantasy -palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Päällys: Jari Rasi. Jalavan kauhusarja 3. 2. painos 1991. Nidottu.

World Fantasy -palkinto 1985.

Sisällys:

  • Veren kirja (The Book of Blood, 1984)
  • Keskiyön lihajuna (The Midnight Meat Train, 1984)
  • Seksiä, kuolemaa ja tähtien loistetta (Sex, Death and Starshine, 1984)
    lisää)
  • Sianveren blues (Pig Blood Blues, 1984)
  • Supatus ja Jack (The Yattering and Jack, 1984)
  • Kukkuloilla kaupungit (In the Hills, the Cities, 1984)

Kauhun uuden mestarin, englantilaisen Clive Barkerin huikeat novellit aukovat uusia uria kauhukirjallisuuden kentässä. Veren kirjat 1 -kokoelmaan sisältyy viisi pitkää novellia sekä johdanto.

Keskiyön lihajuna on vertahyytävä kertomus New Yorkin metrosta, jossa salaperäinen teurastaja tappaa yöjunan matkustajia. Supatus ja Jack on mustanhauska novelli, jossa demoni yrittää järkyttää Jackin henkistä tasapainoa ja samalla pitää kiinni demonien säännöistä. Sianveren blues kertoo koulukotia pelon vallassa pitävästä ihmissyöjäemakosta. Seksiä, kuolemaa ja tähtien loistetta on hillitön tarina haudasta nousevista näyttelijöistä.

Veren kirjat sai arvostetun British Fantasy Awardin vuonna 1985 ja Barker on tätä nykyä maailmankuulu tunnustettu modernin kauhun mestari.

Muita kirjoja joista saatat pitää

Veren kirjat 2Veren kirjat 6Outoja tarinoita 2 (Outoja tarinoita, #2)YöjuoksijatVeren kirjat 4
Paikalla 1 jäsen ja 53 vierailijaa
Rinja
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9450