Kirja-arvio: Maagikko

Kirjoittanut Jackalbury
()

'Maagikko' jatkaa 'Kirjanvartijasta' alkanutta tarinaa tämän tyyppiselle spefille epätyypillisen laadukkaasti ja minusta jopa tuntuu, että juoni paranee ja syvenee koko ajan tarinan edetessä. Scott osoittaa taitonsa välttämällä pahimpia kliseitä (tai no joo, onhan ajatus "2 amerikkalaista lasta pelastaa maailman" aika klisee, mutta Scott käsittelee sitä uudella tavalla). 'Maagikko' on mielenkiintoinen ja myös hauska ja vauhdikas luettava. Scottin henkilöt ovat monitahoisia ja jopa päähenkilöt epäilevät toisiaan kummallakin puolella. Pariisiin päätynyt retkue joutuu heti ensiksi pakenemaan Deen hälyttämää Machiavellia pitkin kaupungin katuja onnistuen lopulta pääsemään lopulta turvaan Flamelin vanhan oppilaan, Saint-Germainen kreivin luokse, joka on tunnettu alkemisti, taikuri, muusikko ja huijari. Kreivin opettaessa tulitaikuutta Sophielle, antaa Flamel Excaliburin kaksoisparin, Clarentin, Joshille, joka sydämessään kaipaa auransa ja voimiensa herättämistä. Turvapaikan ulkopuolella Dee ja Machiavelli kutsuvat uusia vihollisia avukseen kukistaakseen Alkemistin joukkoineen. Tällä välin Alcatrazissa Perenelle joutuu miettimään miten selviytyä sfinksistä, hirviöitä täynnä olevasta vankilasta ja hämähäkkijumalasta sekä matkalla olevasta Morriganista apunaan vain 500-vuotias aave ja yllättävä liittolainen menneisyydestä. Juoni tiivistyy kohti lopullista taistelua ja ratkaisua Abrahamin Kirjan kohtalosta. Suosittelen kaikille 'Kirjanvartijan' lukeneille, jotka etsivät mukavaa ajanvietelukemista. Arvosana: 8+.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Maagikko

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Paula Korhonen. Sidottu.

Kaksi, jotka ovat yksi, muuttuvat yhdeksi, joka on kaikki.
Hän, joka hallitsee heitä, hallitsee koko maailmaa.


Alkemisti Nicholas Flamel, synkkäsydäminen maagikko John Dee sekä hätkähdyttäviä kykyjä omaavat kaksoset Josh ja Sophie mittelevät voimiaan panoksenaan kaikkien aikojen mahtavin loitsukirja ja koko maailmankaikkeuden tulevaisuus. Tohtori Dee apureineen janoaa omakseen tarunomaisen kirjan puuttuvia sivuja, Flamelille opuksen menettäminen puolestaan tietää varmaa kuolemaa: jokainen päivä ilman kirjaa vanhentaa häntä vuodella. Pariisissa, valon kaupungissa, Sophie vihitään uusiin vahvoihin taikoihin ja hänen veljensä etsii voimiaan salaperäisten katakombien syvyyksistä. Mutta ovatko seuraukset väkevämpiä kuin inhimilliset tunteet ja sisarusten välinen side?

Maagikko on juohevasti etenevä, huimapäinen fantasiaseikkailu, jonka tiukat juonenkäänteet koukuttavat lukijan heti kättelyssä. Romaani sisältää juuri sopivassa suhteessa kohtalokkaita salaisuuksia, kiehtovaa mytologiaa ja tuhansia vuosia vanhaa tarutietoa. Bestseller-listojen kärkeen maailmalla nousseen sarjan ensimmäinen osa Kirjanvartija ilmestyi suomeksi vuonna 2008.